„Podrška održivom oporavku od poplava za Domaljevac-Šamac, Vukosavlje i Šamac“

U organizaciji Udruženja Nezavisni biro za razvoj ( NBR ) i Udruženja umirovljenika općine Šamac, u četvrtak 28. rujna 2017. godine, načelnik Općine Šamac Đorđe Milićević, otvorio je i ovom udruženju predao na upotrebu adaptirane radne prostorije koje su oštećene u poplavama 2014. godine.

Adaptacijom radnih prostora, kupnjom računala, TV aparata i ostale opreme, stvoreni su uvjeti za potpunu obnovu i proširenje aktivnosti Udruženja i djelovanje Kluba umirovljenika. „Na ovaj način umirovljenicima ove općine, su osigurani bolji uvjeti i prilike da, iako umirovljeni, budu još aktivniji i kvalitetniji u pripremanju i realizaciji raznovrsnijih sadržaja bitnih za humanije i zdravo starenje. Umirovljeni i aktivni, umirovljenici će iz obnovljenih prostorija, moći djelovati i dati novi doprinos ukupnom razvoju lokalne zajednice. Između ostalog, imat će bolje uvjete za: edukaciju iz raznih oblasti, obuke za rad na računalu, čitanje novina i druge literature, igranje šaha, planiranje putovanja, organizaciju kulturno-zabavnih i sportskih programa, te za aktiviranje i na drugim poljima obnove od poplava i unaprjeđenja ukupnog životnog standarda građana“, između ostalog, rekao je Đorđe Milićević, načelnik Općine Šamac.

„Za adaptaciju prostora i kupnju potrebne opreme uloženo je 15.000 KM, od čega je općina Šamac osigurala 3.000,00 KM, a preostalih 12.000,00 KM su osigurani kroz Projekat: „Podrška održivom oporavku od poplava za Domaljevac–Šamac, Šamac i Vukosavlje“. Drago mi je što smo, kroz ovaj projekt, i zahvaljujući Europskoj uniji, osigurali sredstva i ista usmjerili na obnovu rada organizacija civilnog društva i društvenog života ovih općina nakon poplava iz 2014. godine“, istaknuo je Enver Sarvan, izvršni direktor NBR-a.

Projekat financira Evropska unija kroz Program podrške civilnom društvu za oporavak od poplava 2014. Ukupna vrijednost Projekta iznosi 201.406,90 €, od čega EU financira: 181.265,49 €, (90 %), a suradnici na Projektu 20.140,61 €, (10 %). Sredstva su utrošena za obnovu: rada mikro i malih poduzeća i poljoprivrednih gazdinstava, organizacija civilnog društva, ali i za jačanje javne svijesti i kapaciteta općina za planiranje, izgradnju i koordinaciju sustava ranog upozoravanja od poplava.

Projekt provodi Udruženje Nezavisni biro za razvoj (NBR) u suradnji sa: Općinama Domaljevac-Šamac, Šamac i Vukosavlje, priopćeno je iz NBR-a.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće