ŠC fra Martina Nedića Orašje pobjednik „Vjeronaučne olimpijade 2019“

Školski centar fra Martina Nedića Orašje ukupni je pobjednik Treće po redu „Vjeronaučne olimpijade 2019“, održane jučer u OŠ fra Ilije Starčevića Tolisa.

Na Županijskom natjecanju, u organizaciji Nacionalnog katehetskog ureda iz Sarajeva, sudjelovali su učenici sedam osnovnih i tri srednje škole iz ŽP, te X osnovna škola Bijela i Katolički školski centar „Sveti Franjo“ iz Tuzle. Učenici su dobili materijale s temom „Brak i obitelj u Božjem naumu“ i u natjecanju je sudjelovalo 32 osnovaca i 16 srednjoškolaca. Prethodno su održana školska natjecanja u prvoj razini, odakle su četiri najbolja učenika izborila mjesta u školskim ekipama.

U konkurenciji srednjih škola najviše bodova je osvojio ŠC fra Martina Nedića Orašje, ispred KŠC Sv. Franjo, SŠ Pere Zečevića i SSŠ Orašje. Među osnovnim školama prvo mjesto osvojila je OŠ Braće Radića Domaljevac, drugo OŠ fra Ilije Starčevića Tolisa i treće OŠ V. Nazora Odžak. Ekipu osnovaca iz Domaljevca koji su se pripremali pod nadzorom vjeroučiteljice časne sestre franjevke Ane Oršolić, činili su Marija Petrović, Katarina Koturić, Ivona Lucić i Anto Ćošković koji je nagrađen priznanjem za najviše osvojenih bodova na testu.

U ukupnom poretku pobijedili su učenici ŠC fra Martina Nedića Orašje, drugi je bio KŠC Sv.Franjo Tuzla, a treće ekipa OŠ Braće Radića Domaljevac. U ekipi oraških srednjoškolaca nastupili su Josipa Gržić, Ivana Mikić, Magdalena Mikić i Ivan Vučković s vjeroučiteljem Jozom Jezerčićem. Srednjoškolaci iz Orašja osvojili su 225 bodova i jedina su ekipa koja je zadovoljila kvotu od 75 posto poena i predstavljat će Županiju posavsku na državnom natjecanju u Stocu koje će okupiti učenike iz sve četiri biskupije u BiH.

Galerija slika

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće