ŠAMAC: Održano treće međunarodno takmičenje u pecanju varalicom

Na rijeci Savi u Šamcu je održano Međunarodno takmičenje u pecanju varalicom na kome je učestvovalo više od 80 ribolovaca iz Srbije, Hrvatske i BiH.

Prvo mjesto osvojio je Damir Dubravac iz Doboja, drugo mjesto Dejan Delić iz Doboja, a treće Bekim Tubić iz Lukavca.

Nagrade prvoplasiranima uručila su djeca iz opštinskog Udruženja građana za lica sa posebnim potrebama.

Prvoplasirani je dobio pehar i 300 eura, drugoplasirani i trećeplasirani pehar i mašinicu, dok su svim učesnicima podijelјeni privjesci, amblemi i drugo.

Predsjednik Sportskog ribolovnog društva „Šamac“ Zlatko Bendarević rekao je da se ulovlјena riba bodovala po dužini, a bodovale su se samo ribe štuka, som i klen.

Načelnik Službe za društvene djelatnosti u opštini Šamac Slobodan Stojić, koji je otvorio takmičenje, istakao je da je ova manifestacija od suštinskog značaja za opštinu Šamac, jer se tako promovišu prirodni potencijali, prvenstveno rijeke Save, koja je jedan od simbola grada.

Predsjednik Udruženja građana za lica sa posebenim potrebama Stanislav Milovanović  zahvalio se na pozivu, te istakao je da je pozivom djeci iz ovog udruženja da učestvuju u takmičenju iskazana želјa da ona budu uklјučena u normalan život, a što je i praksa Opštinske vlasti u zadnjih nekoliko godina.

Generalni pokrovitelј takmičenja, koje je održano treći put, je opština Šamac sa sponzorima iz šire regije od kojih je jedan od najvećih Edin Hurtić iz Džeksonvila.

Svetlana Pavlović

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće