Završena prometno-preventivna akcija “Počela je školska godina”

Danas je okončala prometno-preventivna akcija za učenike osnovnih škola „Počela je školska godina“, tijekom koje su najprije održana predavanja za učenike 3. razreda na temu „Kako se ponašati u prometu“, a potom su organizirane školske prometne patrole za učenika 5. i.6. razreda u općinama Orašje i Domaljevac-Šamac.

Posljednja od njih održana je danas u Orašju, u neposrednoj blizini Osnovne škole, a prije nje akcije su provedene sa školskim patrolama u Osnovnim školama u Tolisi, Donjoj Mahali i Boku, „Tijekom obavljanja kontrole u prometu provjeravali smo ispravnost vozačkih i prometnih dozvola, a kod vozača smo zapazili nekorištenje sigurnosnog pojasa u vozilima i svjetlosnih uređaja tijekom vožnje“, kazali su Magdalena Nedić i Emanuel Božić, sudionici akcije, učenici OŠ Orašje.

„Cilj akcije je preventivno djelovanje prema vozačima, da ih upozorimo na blizinu škola, obrate pozornost na djecu i prilagode brzinu kretanja vozila. Akciju krajnje ozbiljno provode učenici prometnih sekcija i upozoravaju vozače na njihovo ponašanje u prometu i zadovoljni smo njihovim radom“, rekao je Josip Marković, tajnik AMK Posavac Orašje, koji je skupa s Policijskom upravom Orašje i osnovnim školama, realizirao i ovogodišnju akciju.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće