Zavod za javno zdravstvo ŽP nabavlja 400 doza četverovalentne vakcine protiv gripe

Županija Posavska je u skupini četiri županije koje nabavljaju najučinkovitije četverovalentno cjepivo za zaštitu protiv gripe.

Naime, Svjetska zdravstvena organizacija ove godine prvi put je preporučila cijepljenje upravo tim cjepivom, kao učinkovitijom zaštitom protiv najpoznatije sezonske bolesti koja, nažalost, može imati i smrtni ishod, piše Večernji list BiH. Inače, četverovalentno cjepivo s četiri soja virusa sadrži dva A i dva B tipa virusa, a liječnici ističu da je cijepljenje najučinkovitija zaštita protiv gripe.

–„Besplatno cjepivo protiv gripe već godinama je namijenjeno kroničnim bolesnicima i starijima, a prema preporuci Zavoda za javno zdravstvo F BiH, dio ovih cjepiva namijenjen je i medicinskom osoblju koje je najviše izloženo virusima i zarazama“- kazala je ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo ŽP Danica Jozić.

Zavod je u postupku nabave i planirano je nabaviti 400 doza cjepiva. Očekivanja su ravnateljice Jozić da će cijela procedura potrajati najdalje desetak dana kada će cjepivo protiv gripe biti raspodijeljeno po domovima zdravlja.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće