Učenici u Orašju i Domaljevcu izrađuju vizire za medicinsko osoblje

Kako bi naši zdravstveni radnici imali odgovarajuću zaštitnu opremu, krajem prošloga mjeseca u Srednjoj strukovnoj školi u Orašju započela je proizvodnja zaštitnih vizira. za medicinsko osoblje.

U proces izrade uključili su se prof. Alen Aljukić i učenici Srednje strukovne škole u Orašju a viziri su namijenjeni za djelatnike Županijske bolnice Orašje i Doma zdravlja Orašje.
Slijedeći primjer svojih kolega iz drugih sredina, Osnovna škola braće Radića Domaljevac počela je izradu plastičnih zaštitnih vizira za glavu, izrađenih 3D tehnologijom. U prvoj fazi planirano je izraditi 10 plastičnih vizira, za potrebe medicinskog osoblja Doma zdravlja Domaljevac. Za realizaciju ovoga projekta u školi koriste opremu i materijal u STEM učionicama, opremljenih u sklopu UNDP projekta „Boljom upravom do bržeg ekonomskog rasta“. Ravnatelj Doma zdravlja Domaljevac dr. Mario Pranjić naglasio je kako zaštitna oprema ovog tipa, pruža sigurnost zdravstvenim djelatnicima, ali uz obavezno nošenje zaštitne maske ispod vizira. Zapravo viziri onemogućuju kapljično prenošenje zaraze, a također ih je moguće koristiti duže vrijeme jer se mogu oprati i dezinficirati, naglasio je dr. Pranjić.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće