Uspješno realiziran projekt javnih radova u općini Orašje

U protekla četiri mjeseca na području općine Orašje uspješno je realiziran projekt javnih radova na uređenju općine Orašje, u kojem je bilo angažirano 35 radnika.

Cilj projekta bio je osigurati privremeni posao nezaposlenim socijalno ugroženim osobama, koji su bili angažirani na čišćenju i uređenju javnih površina po mjesnim zajednicama, kao i na čišćenju, sitnim popravcima, farbanju, pripremi i uređenju objekata mjesnih zajednica za obljetnice, vjerske blagdane, manifestacije i proslave zaštitnika sela.

Kako doznajemo u Općini Orašje, višak novčanih sredstava iz projekta utrošit će se za plaćanje dodatnih radova koji će biti urađeni nakon 15. rujna, gdje će biti angažirano sedam osoba iz različitih mjesnih zajednica odabranih po kriterijima: broj članova obitelji, nezaposlenost članova u obitelji i aktivnosti u dosadašnjem provođenju javnih radova.

Njima će ugovori biti produženi do 30. rujna. Izvođenje javnih radova na području općine Orašje financirano je kroz Program javnih radova koji Općina provodi u sklopu UNDP-ova projekta LIR s partnerima Centrom za socijalni rad Orašje i Službom za zapošljavanje u Orašju.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće