U ŽP na snazi mjera samoizolacije za 170 osoba

Od jučer još jedna osoba, druga po redu, s područja ŽP, zaražena je koronavirusom. Radi se o pacijentici iz Odžaka, koja je u Klinici za srce u Tuzli, imala kirurški zahvat.

Svih pet osoba s kojima je bila u kontaktu, nalaze se u kućnoj samoizolaciji. Podsjetimo, prvozaražena osoba iz Domaljevca primila je adekvatnu terapiju tijekom perioda izolacije, a nakon dva negativna testa na koronavirus, pacijentica je upućena na dodatnu 14-dnevnu kućnu samoizolaciju.

Rješenjima županijskog sanitarnog inspektora, do sada je na području ŽP mjera samoizolacije određena za 476 osoba. Za 306 osoba je istekla samoizolacija, tako da je na snazi mjera samoizolacije za 170 osoba.

Prema zadnjim informacijama, u BiH je do sada od koronavirusa oboljelo 513 osoba.
Pripadnici MUP-a ŽP su na terenu i provjeravaju osobe u samoizolaciji, a za one koje ne poštuju mjeru, bit će sačinjena službena zabilješka koja se dostavlja nadležnoj Županijskoj inspekcijskoj službi, radi poduzimanja zakonom predviđenih mjera.
Tijekom protekla 24 sata, patrole prometne policije PU Orašje izvršile su 62 pratnje vozila sa osobama kojima je određena mjera samoizolacije, od GP Orašje do mjesta prebivališta ili granice Županije Posavske.

Također su izvršile nadzor nad primjenom odredbi rješenja o izolaciji za 136 osoba na području općine Orašje od kojih se jedna nije pridržavala mjera.

Na području općine Domaljevac Šamac patrole PU Orašje izvršile su nadzor nad 43 osobe koje su se ponašale u skladu s odredbama rješenja o izolaciji.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće