U Posavini stabilno stanje na zaštitnim vodnim objektima

„Stanje na zaštitnim vodnim objektima je stabilno i sigurno. U narednom periodu očekuje se stagnacija i blagi pad vodostaja što daje dodatnu sigurnost.

U predstojećim zadacima potrebno je podzemne vode koje su poplavile određen dio lokacija i nasjeda uz obale, premjestiti i vratiti u tok rijeke Save, odnosno rijeke Bosne“, istaknuo je Sejad Delić direktor Agencije za vodno područje rijeke Save Sarajevo.

U 14.00 sati vodostaj Save kod Županje iznosio je 926 cm, a svoj maksimum trebao bi dostići u večernjim satima nakon čega se očekuje trend opadanja vodostaja rijeke Save.

Zbog dostignutih nivoa vodostaja na vodomjernim stanicama Slavonski Brod i Slavonski Šamac na poplavnom području Odžačke Posavine na snazi su mjere vanredne obrane od poplava, dok se u Srednjoj Posavini provode mjere redovne obrane od poplava.

Glavni rukovoditelj obrane od poplava kao i jedan dio građevinskih inženjera Agencije za vodno područje rijeke Save je na području Odžačke i Srednje Posavine gdje zajedno sa pravnim subjektima za obranu od poplava, Službama civilne zaštite i ostalim institucijama provodi mjere aktivne obrane od poplava.

Također, jedan dio građevinskih inženjera Agencije je na terenu, na osnovnim vodotocima I kategorije i prate aktualno stanje na istim.

U Agenciji su i dalje na snazi 24-satna dežurstva gdje se sve aktivnosti na praćenju i obavještavanju o trenutnom hidrološkom stanju provode u skladu sa Federalnim operativnim planom odbrane od poplava.

foto: Tolisa u živo

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće