U OŠ fra Ilije Starčevića Tolisa 2. videokonferencija Projekta “Korijeni”

U prostorijama OŠ fra Ilije Starčevića u Tolisi jučer (nedjelja 19.01.2020.g.) je održana druga po redu videokonferencija Projekta „Korijeni“ u kojoj su se putem video veze povezale škole u Vukovaru, Tolisi, Borti (Austrija) i Hrvatska katolička misija u New Yorku u kojoj djeca hrvatskih iseljenika dva puta tjedno, kroz hrvatsku nastavu, uče o jeziku, povijesti i kulturi Hrvatske.

Cilj ovog projekta je osnažiti vezu Hrvata u iseljeništvu s matičnom domovinom. Susretu u Toliškoj školi nazočila je i ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP Ana Andrić.

U prošloj videokonferenciji učenici ove škole predstavili su MZ Tolisa, školu i našu narodnu nošnju, a tijekom jučerašnje videokonferencije govorili su o Franjevačkom samostanu Tolisa, muzeju i knjižnici te aktivnostima za mlade u kojima aktivno sudjeluju učenici.

Na kraju je školski zbor, pod ravnanjem nastavnice Ivane Pejić, otpjevao jednu pjesmu.

Program je priredila nastavnica Marijana Damjanović, a tehničku potporu za realizaciju ovoga projekta pružio je Saša Nedić, doznajemo od pedagoginje ove škole Slobodanke Živković.

Ona je ujedno zahvalila svim učenicima koji su došli u školu u nedjeljno popodne i nastupili u videokonferenciji.

Galerija slika

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće