U Orašju održano polaganje ispita za upravljanje plovilima

Orašje je protekloga vikenda bilo domaćin polaganja ispita za vozače plovila u Županiji posavskoj.

Na ispit se prijavilo 110 osoba, uglavnom mlađih ljudi, među kojim su pripadnici policijskih agencija s područja ŽP, Civilne zaštite, vatrogasaca, a bilo je i nekoliko osoba izvan ovog područja. Ispit su obavili predstavnici povjerenstva za polaganje ispita Lučke kapetanije Ostrožac, koji su nadležni za ovu oblast. Osobama koje su pristupile ispitu za upravljanje plovilima, dozvole bi trebale biti uručene do kraja ovoga mjeseca.

Predstavnici ispitnog povjerenstva su prezadovoljni odzivom kandidata, a također i njihovom razinom pokazanog znanja. Uvjeren sam da će ova akcija doprinijeti uređenju stanja na rijeci Savi i povećanju broja registriranih plovila na našem području. Upravo su to i kandidati potencirali svojim pitanjima o načinu i proceduri registracije plovila kojim raspolažu, istaknuo je Josip Dominković glasnogovornik MUP-a ŽP koji je rukovodio organizacijom ispitnih polaganja u Orašju.

Na području ŽP ima oko 40 registriranih plovila, a do sada je ispit za upravljanje plovilima položilo više od 250 osoba i dozvole su trajne. Mnoge vlasnike plovila zanimalo je kako pribaviti dokumentaciju za plovila koja su sami izradili, uvezli ili su davno izrađena u BiH. -Smatram da će nakon ovih ispita općinski organi vlasti pokrenuti akciju izgradnje pristupnog puta do pristupnih vezova za registrirana plovila. Na taj način bi se plovila lakše čuvala, a isto tako bi utjecali na sigurnost zaštitnog pojasa i olakšali rad pripadnicima Granične policije. Moram naglasiti da se ove vozačke dozvole odnose na dužinu vozila do 15 metara na rijekama, a 12 m na stajaćim vodama, s tim da se očekuje izmjena propisa kojom bi vozači mogli upravljati plovilima dužine do 25 metara, kazao je Dominković.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće