U Orašju održana manifestacija „6. Večer Hercegovine u Posavini“

Manifestacija „6. Večer Hercegovine u Posavini“, održana je na ŠRC Bazeni u Orašju.

Okupila je oko 600 uglednih i uspješnih osoba iz gospodarstva, poduzetništva, zatim osoba iz javnog, političkog, kulturnog, vjerskog i akademskog života Hercegovine i Posavine, ali i cijele BiH, pa i Lijepe naše. Još jedna uspješna priča posavsko-hercegovačkog zajedništva, koja je u prethodnih pet godina redovito bila protkana glazbom i kulturnim sadržajima i ovoga puta bila je ispunjena susretima gospodarstvenika sjevera i juga, kako bi i na ovaj način osnažili suradnju i prezentirali svoje potencijale. Bila je to prilika da se sklope određeni poslovni susreti koji bi u budućnosti rezultirali otvaranjem novih radnih mjesta, a to je ono najpotrebnije u ovom vremenu, da mladi imaju perspektivu i mogućnost da ostanu u ovoj državi. Ovakva druženja ujedno služe za osnaživanje određenih središnjih manifestacija u određenim područjima. U Mostaru je to Sajam gospodarstva, a u Orašju Dani Hrvatskog filma, središnja kulturna manifestacija, ne samo za Posavinu, nego i za regiju.

Prigodne riječi dobrodošlice u ime Vlade Županije Posavske i Vlade Brčko distrikta, kao domaćina 6. Večeri Hercegovine u Posavini, uputio je Marijan Klaić predsjednik Vlade ŽP. Ako su neki prije 6-7 godina posumnjali da ćemo održati dvije tri ovakve manifestacije uz Dane filma u Orašje i uz dane sajma u Mostaru, danas je napravljena neraskidiva nit i poveznica između svega što nas povezuje, između Save i Jadranskog mora, od Neuma do Orašja i Brčkog. Jedan od domaćina manifestacije u ravnoj Posavini, predsjednik Vlade HNŽ dr. Nevenko Herceg nije skrivao oduševljenje uspješnom organizacijom 6. tradicionalne manifestacije, te istaknuo da su Hrvati Hercegovine i Posavine upućeni jedni na druge i samo zajedništvom mogu ostvariti zajedničke ciljeve. –Ovo je manifest našeg narodnog zajedništva kojim je osnaženo, ojačano i unaprijeđeno Hrvatsko zajedništvo. Manifestacija je puno više od običnog susreta i rezultati druženja svake godine su sve bolji, istaknuo je premijer Herceg.

Glazbenu dobrodošlicu na šesti susret zbližavanja sjevera i juga, ravne Posavine i krševite Hercegovine, okupljenima je poželio veliki hrvatski glazbenik Mate Bulić. Burnim pljeskom prisutni su pozdravili članove KUD-a Kralj Tomislav iz Tolise koji su, obučeni u prekrasne nošnje posavskog kraja, pjesmom uz šargiju izveli splet kola iz Posavine. U nastavku večeri, uz dobru gastronomsku ponudu i kapljicu hercegovačkog vina, prisutni su u opuštenom ozračju uživali u notama glazbenog sastava Bili Brig iz Širokog Brijega

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće