U Orašju održan završni pionirski odbojkaški turnir za prvaka BiH u ženskoj konkurenciji

Na završnom odbojkaškom turniru za pionirskog prvaka BiH u ženskoj konkurenciji, održanom u Orašju, prvo mjesto osvojio je OK Panter iz Doboja, druga je bila Crvena Zvijezda Obudovac, treća ekipa Orašja, a četvrta ŽOK Kakanj.

Završnica natjecanja održana je u sportskoj dvorani fra Martina Nedića u Orašju, a dvodnevno natjecanje predstavnika iz FBiH i RS privuklo je veliki broj ljubitelja odbojke koji su pljeskom nagradili atraktivne poteze i borbenost svih sudionica.

Osvajanjem trećeg mjesta, veliki uspjeh ostvarile su pionirke ŽOK Orašje i tako potvrdile kontinuitet kvalitetnog rada s omladinskim pogonom u ovom klubu. U polufinalu orašanke su poražene 3:0 od bolje ekipe Panter iz Doboja, a u borbi za treće mjesto, popularne Žokice nadvisile su ekipu Kaknja i pobjedom 3:1 ostvarile najveći klupski uspjeh. Najviše uzbuđenja bilo je u drugom setu kojeg su domaće odbojkašice dobile nakon četiri set lopte. U setovima je bilo 22:25, 28:26, 25:16 i 25:18. Uz brončane medalje svim igračicama ekipe i stručnom stožeru ŽOK Orašje, mlada članica kluba Dora Brašnić je proglašena najboljim liberom turnira. Rezultat pionirki Orašja predstavlja krunu uspješnog rada svih u klubu s mladim kategorijama igračica. U konkurenciji čak 60 klubova iz BiH pokazale su kako se u klubu iz male sredine ozbiljnim i upornim radom može doći do uspjeha, što su potvrdili i posljednji rezultati na državnoj razini. –„ Naša ekipa čak je mlađa od propisanog pravilnika, što njihov uspjeh čini još većim i značajnijim. Ponosni smo na njihove rezultate i vjerujte da su ove djevojčice opravdale sve što je uloženo u njih. Uvjeren sam da će u budućnosti biti nositelji razvoja odbojkaškog sporta u Županiji posavskoj“, naglasio je mladi stručnjak prof. Mehmed Memišević trener u ŽOK Orašje.

Uspjeh oraških odbojkašica predstavlja afirmaciju ženske odbojke u Posavini i potvrđuje upornost odbojkaških entuzijasta koji na sportskom planu žele ovu sredinu uzdignuti iznad lokalnih okvira. –„Zahvaljujući njihovom entuzijazmu u klubu radi 80-tak djevojaka svih uzrasta i smatram da dolazi vrijeme kad će taj rad biti adekvatnije prepoznat“, istaknuo je Drago Kopić novi ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta u Vladi ŽP koji je uručio nagrade za drugoplasiranu i trećeplasiranu ekipu.

Titula prvaka zasluženo je pripala pionirkama OK Panter iz Doboja, koje su turnir završile bez izgubljenog seta, a u finalu su nadigrale svog velikog rivala, ekipu Crvene Zvijezde iz Obudovca. Kompletnom organizacijom dvodnevnog turnira rukovodio je predsjednik ŽOK Orašje Robert Mašić i po završetku je dobio pohvale za izvanredne tehničke uvjete i organizaciju turnira koji su bili na iznimno visokom nivou. To su potvrdili i predstavnici OS BiH na čelu s predsjednikom Alijom Fatićem koji je uručio pobjednički pokal i medalje dobojskim odbojkašicama.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće