Tjedni pregled dnevnih događanja za period 30.03.-03.04.2020. godine

Tjedni pregled dnevnih događanja za period 30.03.-03.04.2020. godine

Dana 30./31.03.2020. godine službenici PU Orašje su izvršili nadzor nad primjenom odredbi o samoizolaciji kojom su utvrdili da su se na području općine Orašje 102 osobe pridržavale odredbi rješenja dok 1 osoba, 49 godišnja M.M. iz Oštre Luke nije zatečena na adresi prijavljenoj na rješenju. O istom je sačinjena službena zabilješka. Na području općine Domaljeac-Šamac su izvršili nadzor i poštivanje odredbi rješenja o samoizolaciji 48 osoba.

-istog dana patrole prometne policije su izvršile pratnju 29 vozila u kojima su se nalazile osobe kojima je na GP Orašje određena mjera samoizolacije kroz prostor Županije Posavske, a ako je osoba s našeg područja do mjesta prijavljenog prebivališta, određenog rješenjem sanitarnog inspektora.

-istog dana patrole PU Odžak su izvršile kontrolu nad provedbom rješenja o samoizolaciji kojom su utvrdili poštivanje odredbi rješenja od strane 72 osobe.

-istog dana službenici PU Odžak su izvršili pratnju 1 osobe kojoj je na GP određena mjera samoizolacije na relaciji Prud-Potočani što je proteklo bez incidenata.

-dana 31.03/01.04.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad provedbom Rješenja o samoizolaciji 141 osobe sa područja općine Orašje od kojih se ponovno samo 1 osoba nije pridržavala navoda rješenja. O zatečenom je sačinjena službena zabilješka koja će biti distribuirana nadležnom isnpektoratu na postupanje.

-istog dana patrole su utvrdile poštivanje rješenja o samoizolaciji na području općine Domaljevac-Šamac od strane 47 osoba.

-istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile 55 pratnji sa GP osoba kojima je određena mjera samoizolacije.

-istog dana službenici Pu Odžak su izvršile nadzor nad primjenom rješenja o samoizolaciji 65 osoba koje su u potpunosti poštivale navode rješenja.

-istog dana patrole PU Odžak su izvršile 2 pratnje, a 4 osobe kojima je na GP određena mjera samoizolacije na relaciji Prud-mjesto prebivališta za svakog navedenog.

Ovom prigodom želim dodati da su sve druge odluke Stožera u potpunosti ispoštivane.

-dana 01.04.2020. godine u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“mučenje i ubijanje životinja“ od strane nepoznatog izvršitelja. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

-dana 01/02.04.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad primjenom odredbi rješenja o izolaciji 136 osoba na području općine Orašje od kojih se 1 nije pridržavala mjera i 43 osobe na području općine Domaljevac-Šamac koje su se ponašale u skladu sa odredbama rješenja o izolaciji.

-istog dana patrole prometne policije su izvršile 62 pratnje vozila, od GP Orašje do mjesta prebivališta ili granice Županije Posavske, vozila u kojima su se nalazile osobe kojima je od strane Federalnog inspektorata određena mjera samoizolacije.

-istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji za 48 osoba koje su se pridržavale rješenja.

-tijekom dana su u potpunosti ispoštivane sve odluke kriznih stožera.

-dana 02.04.2020. godine u 22.00 sati u PS Orašje je, u vidno alkoholiziranom stanju i u vrijeme policijskog sata naoružana hladnim oružjem-odvijačem, pristupila 41 godišnja V.S. iz Matuzića koja je lišena slobode i zadržana do istrežnjenja. Protiv navedene će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska ručne bombe na njivskom putu u Kopanicama. O istom su upoznati pripadnici Civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

-dana 03.04.2020. godine u 00.15 sati službenici Granične policije prijelaza Orašje su obavijestili PS Orašje o kršenju policijskog sata od strane 25 godišnjeg I.B. iz Donjih Dubrava koji je stigao na granični prijelaz Orašje u vrijeme provedbe policijskog sata. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je protiv navedenog provela prekršajni postupak.

-dana 02/03.04.2020. godine službenici MUP-a su izvršili nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji 115 osoba na području općine Orašje i 42 osobe na području općine Domaljevac-Šamac koje su u potpunosti ispoštivale odredbe rješenja.

-istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile 51 pratnju vozila sa graničnog prijelaza u kojima se nalazilo 118 putnika kojima je određena mjera samoizolacije .

-istog dana na području Općine Orašje su utvrđena 2 kršenja odredbe o policijskom satu. Protiv prekršitelja su poduzete zakonom predviđene mjere.

-istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 5 vozila u kojima se nalazilo 6 osoba kojima je određena mjera samoizolacije.

-istog dana službenici PU Odžak su izvršili nadzor nad poštivanjem Rješenja o samoizolaciji 49 osoba od kojih se 47 pridržavalo odredbi rješenja dok 2 osobe nisu zatečene na definiranoj lokaciji.

-istog dana patrola PU Odžak je u ne poštivanju odredbe o zabrani kretanja mlađih od 18 i starijih od 65 godina zatekla 1 osobu koja je zbog navedenog upozorena na ponašanje.

-istog dana patrola PU Odžak je izvršile 1 pratnju vozila u kome se nalazio putnik kome je određena mjera samoizolacije.

-kada su u pitanju ostale odredbe kriznih stožera ističemo da su u potpunosti ispoštivane što smatramo izuzetno odgovornim i profesionalnim čime svi dajemo doprinos podizanju osjećaja sigurnosti na području Županije Posavske i šire.

U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 30.03.-03.04.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

__1__prijavu kaznenog djela, prijavljeno je kd“mučenje i ubijanje životinja“.
__0__prijava prometnih nezgoda.
__1__prijavu narušavanja jrim.
__0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
__0__prijava zatečenih migranta na području Županije Posavske.
Zaprimili smo__8__prijava izvršenog nadzora primjene Rješenja o samoizolaciji kojom su kontrolirane __901__osoba, a zatečeno__5__ osoba koje odredbe Rješenja nije ispoštivala o čemu su sačinjene zabilješke koje će biti distribuirane nadležnom inspektoratu na postupanje.
Izvršeno je 8 nadzora nad primjenom odredbi o policijskom satu koji nisu u potpunosti ispoštivale 2 osobe protiv kojih je proveden prekršajni postupak.
Odluke kriznog stožera o radnom vremenu privrednih subjekata kojim je zatečeno uredno stanje.
Izvršene su__209__pratnji vozila u kojima su se nalazile osobe kojima je izrečeno Rješenje o samoizolaciji kroz prostor Županije Posavske.
__3__prijave ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 30.03.-03.04.2020. godine smo zaprimili sveukupno tek __5__prijava građana i__431__aktivnost policije sukladno odluci županijskog stožera civilne zaštite.

GLASNOGOVORNIK
Josip Dominković
Mag.Ing.prometa

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće