TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA Za period 22.-28.10.2018.g.

Dana 22.10.2018 godine u 10.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u ulici Bana Jelačića u Donjoj Mahaloj.

O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim narušio 35 godišnji B.T. iz Donje Mahale koga su zbog upornosti  u činjenju prekršaja lišili  slobode i zadržali. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u vremenu od 15.30-16.25 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje istražitelji krim policije PU Orašje su izvršili pretres stana i garaže  u V ulici u Orašju koje je koristio lišeni slobode zbog izvršenja KD.

-istog dana u 16.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica supružnika  u IX ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje supruga  61 godišnjeg H.K. iz Orašja.

-dana 23.10.2018 godine u 16.05 sati se na novoizgrađenoj trasi VC koridora  dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv. Očevidom je utvrđeno da je do nezgode došlo  uslijed kretanja neprilagođenom brzinom  uvjetima i stanju puta vozača 52 godišnjeg H.F. iz  Odžaka koji je u nezgodi zadobio lakše tjelesne povrede. Protiv navedenog će sukladno težini povreda biti poduzete  zakonom predviđene mjere.

-istog dana u vremenu od 09.00-14.30  sati  je  temeljem naredbe  Županijskog suda nastavljen pretres  pokretnih stvari  osumnjičenog za izvršenje kaznenog djela.

-istog dana u 12.30 sati se na križanju VII i VIII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj  je sudjelovalo jedno pmv i jedno manje dostavno vozilo. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

-dana 24.10.2018 godine  službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje  kojim je zatečeno uredno stanje.

-istog dana 24.10.2018 godine u vremenu od 08.45 -14.30 sati temeljem naredbe Županijskog suda od strane istražitelja kriminalističke policije MUP-a nastavljen je pretres pokretnih stvari osumnjičenog za izvršenje KD.

-Istog dana u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica braće  67 godišnjeg M.B. iz Ugljare i 65 godišnjeg M.M. iz Matića  koje je patrola uputila da razmirice riješe putem nadležnih institucija a 65 godišnjeg M.M. su još i upozorili na ponašanje.

-dana 25.10.2018 godine u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD  „Ozbiljne prijetnje  na život „upućene od strane 65 godišnjeg M.M. iz Matića. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana službenik PS Odžak je u prosjačenju na trgu u Odžaku zatekao  22 godišnju E.H. iz Srebrenika protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u vremenu od 12-14.00 sati službenici PS Odžak su vršili osiguranje ekshumacije na Mezarju u Odžaku što je proteklo bez incidenata.

-dana 26.10.2018 godine u 10.29 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću  u ulici Slavka Grebenarevića u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je potvrdila navode prijave  kao i dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji će sukladno težini povreda  vlasnice kuće protiv izvršitelja KD 30 godišnjeg M.S. iz Odžaka poduzeti zakonom predviđene mjere.

-istog dana u 21.45 sati patrola prometne policije PU Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 28 godišnjeg E.H. iz Orašja  koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv  navedenog je proveden prekršajni postupak.

-dana 27.10.2018 godine u 03.55 sati patrola  PS Orašje je u prometu na lokalnoj cesti u Ugljari zatekla 43 godišnjeg V.Z. iz  Donje Mahale koji je  lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

-istog dana u 09.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pronalaska  beživotnog tijela  Đakovića iz Novog Grada. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te će tijelo preminulog biti predano obitelji radi ukopa.

-istog  dana u 14.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara na zapuštenoj parceli  u Draganovcima. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Orašje  koji su lokalizirali požar kao i policijski službenici PS Orašje koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

-dana 29.10.2018 godine službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 22.-28.10.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

__2__prijave  kaznenog djela, prijavljeni su različiti sadržaji.

__2__prijave prometnih nezgoda ,uzrokovanih na različite načine.

__1__prijavu narušavanja JRiM, ponovno imamo zaprimljenu prijavu prosjačenja na našem području.

__2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

__11__prijava ostalih događanja, prijavljeni su sasvim različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 22.-28.10.2018 godine smo zaprimili sveukupno   __18__ prijava    naših građana za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

GLASNOGOVORNIK
Josip Dominković
Mag.ing.prometa

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće