TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 07.-13.01.2019. godine

Dana 07.01.2019 godine u 13.10 sati se u Matićima dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.

O istom je obaviještena patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu izvodeći nepropisno radnju vozilom,uključivanje u promet, uzrokovao 46 godišnji I.K. iz Matića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

-dana 08.01.2019 godine u 10.20 sati patrola PS Odžak je poduzimajući službenu radnju u ulici Redže Porobića u Odžaku pokušala zaustaviti pmv marke „Audi“ reg broja K 14-K-711 čiji se vozač na zapovijed patrole i upotrebu rotacionih svjetala nije zaustavio nego nastavio bježanje u pravcu Modriče u Republici Srpskoj. Patrola je isto vozilo pratila do Tarevaca gdje je vozilo sletjelo u kanal a 3 NN osobe su izašle iz vozila i pobjegle u pravcu šume o čemu je izvještena PS Modriča čiji će službenici poduzeti zakonom predviđene mjere.

-dana 09.01.2019 godine patrola PS Orašje je izvršila uvid u primjenu općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim je oko 04.40 sati u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „Sloga“ u Tolisi o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distriuirana nadležnom inspektoratu na na postupanje.

-Iskoristio bih priliku upozoriti sudionike u prometu na prostoru Županije Posavske da smo od 07.01.2019 godine video nadzor Županije Posavske stavili u punu funkciju , što znači da će evidentirati, dokumentirati i procesuirati sve prometne i druge prekršaje zabilježene ovom sofisticiranom opremom. Posebnu pažnju ćemo posvetiti povratnicima u činjenju prekršaja, isteka registracije vozila, upravljanja prije sticanja prava na upravljanje, a sustav će poslužiti i kod dokumentiranja KD , kretanja sumnjivih osoba, osoba pod nadzorom i potragama, tako da ćemo nastojati pružiti sigurnost na prostoru Županije Posavske kakvu naši mještani kao i oni koji su na proputovanju našim prostorom zaslužuju.

U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 07.-13.01.2019 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

__0__prijava kaznenih djela.

__1__prijavu prometne nezgode.

__0__prijava narušavanja JRiM.

__0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

__2__prijave ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda ,tj. u vremenu od 07.-13.01.2019 godine smo zaprimili sveukupno tek __3__ prijave za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim periodom iza nas.

GLASNOGOVORNIK
Josip Dominković
Mag.ing.prometa

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće