Stanje sigurnosti u prvih devet mjeseci na području ŽP ocijenjeno zadovoljavajućim

Ukupno stanje sigurnosti na području ŽP za period siječanj-rujan 2020. godine ocijenjeno je „zadovoljavajućim“, navodi se u Informaciji MUP-a ŽP.

Kada je riječ o oblasti kriminaliteta evidentirano je povećanje broja prijavljenih KD u odnosu na isto razdoblje prošle godine, sa 117 na 168. Nije bilo prijava KD iz oblasti organiziranog kriminaliteta i terorizma, a najčešće je prijavljivano djelo „Teška krađa“.

Broj prekršaja protiv javnog reda i mira u odnosu na isto razdoblje prošle godine uvećan je sa 88 na 216 prekršaja. Povećanje se u dobroj mjeri odnosi na kršenje mjera naloženih od strane stožera (policijski sat, prekoračenje djelatnog vremena ugostiteljskih objekata i dr.). Na području općine Orašje evidentirano je 99 prekršaja, u općini Odžak 114 i na području općine Domaljevac-Šamac 3 prekršaja protiv javnog reda i mira.

U navedenom periodu na cestama u ŽP evidentirano je 120 prometnih nezgoda, što je za 9 manje nego u istom periodu prošle godine. Smrtno je stradala jedna osoba, za razliku od usporednog razdoblja, kada je smrtno stradalo čak 6 osoba. U nezgodama je teško ozlijeđeno 16, a lakše 27 osoba. Nezgode su se najčešće događale na području Orašja 72, na području Odžaka 36, a na području općine Domaljevac-Šamac dogodilo se 12 nezgoda. Redovnim nadzorom i kontrolom vozila i vozača otkriveno je 5234 prekršaja, od čega 3005 prekršaja za koje je predviđena novčana kazna veća od 50 KM. Iz prometa je isključeno 148 vozača i 97 vozila, od toga vozači zbog alkohola i ne posjedovanja vozačke dozvole, a vozila zbog neregistriranosti. Prometni prekršaji su najčešće činjeni na magistralnim cestama, njih 3936. Tijekom izvještajnog perioda, na području nadležnosti Uprave policije MUP-a ŽP, policijski službenici su zatekli ukupno 88 migranata prema kojima su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje, navodi se u Informaciji o stanju sigurnosti na području ŽP za razdoblje siječanj-rujan 2020. godine.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće