Stanje sigurnosti na području ŽP za mjesec travanj ocijenjeno zadovoljavajućim

Ukupno stanje sigurnosti na području Županije Posavske za mjesec travanj 2019. godine, ocijenjeno je „zadovoljavajućim“, navodi se u informaciji MUP-a ŽP.

U oblasti kriminaliteta evidentirano je 15 prijava kaznenih djela, što je blagi porast u odnosu na 11 djela u prošlom mjesecu. Najčešće su prijavljivana kaznena djela „Teške krađe“. Tijekom analiziranog perioda nije bilo prijava kaznenih djela iz oblasti organiziranog kriminala i terorizma. Evidentirano je i obrađeno 6 prekršaja protiv javnog reda i mira, što je dosta manje u odnosu na 14 u prethodnom mjesecu. Od toga na području općine Orašje evidentirana su 4 prekršaja, a po jedan na području općina Odžak i Domaljevac-Šamac.

Kad je riječ o prometu zabilježeno je 12 nezgoda, isto kao i u ožujku. U prometnim nezgodama nije bilo smrtno stradalih, teže su ozlijeđene dvije, a lakše 4 osobe. Redovnim nadzorom i kontrolom vozila i vozača, posebno tijekom očevida prometnih nezgoda, otkrivena su 824 prekršaja, od čega 523 prekršaja za koje je predviđena novčana kazna veća od 50 maraka. Na području Orašja otkriveno je ukupno 606 prekršaja, u Odžaku 210, a na području Općine Domaljevac-Šamac 8 prekršaja. Iz prometa je isključeno 18 vozača i 7 vozila. Vozači su najčešće isključeni zbog neposjedovanja vozačke dozvole i alkoholiziranosti, a vozila zbog neregistriranosti. Prometni prekršaji su najčešće činjeni na magistralnoj cesti njih 613. Tijekom travnja 2019. godine Jedinica za profesionalne standarde MUP-a ŽP zaprimila je 3 prijave na postupanje policijskih službenika, od kojih je jedna okončana kao utemeljena, a dvije su u postupku, izvijestili su iz MUP-a ŽP.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće