Sigurnosna situacija u ŽP u svibnju zadovoljavajuća

Sigurnosna situacija u ŽP u svibnju ove godine zadovoljavajuće je, ocjena je MUP-a ŽP na osnovu pokazatelja iz oblasti kriminaliteta, narušavanja javnoga reda i mira i sigurnost prometa.

Službenici MUP-a ŽP tijekom prošloga mjeseca razriješili su više od 54 posto kaznenih djela, a prijavljeno je 12 izvršitelja. Najčešće su prijavljivana „ kd “ teške krađe,krađe i oštećenja tuđe stvari“.

Na području ŽP ukupno je evidentirano i obrađeno 12 prekršaja, a tijekom prošlog mjeseca 28. U oblasti sigurnosti prometa došlo je do neznatnog povećanja broja prometnih nezgoda u odnosu na travanj za jednu odn. pet manje u usporedbi sa svibnjem prošle godine.

Na prometnicama u ŽP u svibnju se dogodilo 17 prometnih nezgoda s dvije teže i 11 lakše ozlijeđenih osoba. Čak 14 PN dogodilo se na području općine Orašje, a tri u općini Odžak. Iz prometa je isključen 21 vozač i 11 vozila što je, ističu u MUP-u ŽP, izvrstan rezultat rada prometne policije policijskih uprava.

Vozači su isključeni zbog neposjedovanja vozačkog ispita a vozila zbog neregistriranosti .

Tijekom svibnja 2017 godine Jedinica za profesionalne standarde MUP-a je zaprimila 4 predstavke na postupanje službenika MUP-a koje su trenutačno u postupku.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće