Rođendanski koncert zbora Adoro u nedjelju 17. rujna

Zbor Adoro Župe UBDM Tolisa, slavi svoj mali jubilej – pet godina od osnivanja i uspješnog djelovanja. Po tradiciji rođendansko slavlje će biti obilježeno koncertom, koji će se održati u nedjelju 17. rujna, u dvorani Franjevačkog samostana u Tolisi.

„To je datum kada je održan prvi sastanak 10-ak članova o osnivanju zbora i jako nam je drago što se baš na tu godišnjicu poklopio ovaj rođendanski koncert koji ove godine donosi i malo iznenađenje. Publiku ćemo počastiti pjesmama koje je zbor pjevao u proteklih 5 godina, od kojih su neke izvedene možda samo jednom“ kazala je voditeljica zbora prof. Marija Nedić“. Početak je u 19,30 sati, a nakon toga članice zbora po tradiciji organiziraju domjenak za sve posjetitelje.

.U razdoblju između dva rođendana, Adoro je imao brojne nastupe u BIH i Hrvatskoj, kako na vjerskim tako i kulturnim manifestacijama, na kojima svojim repertoarom i izvedbom jednako oduševljavaju sve generacije. Pjevali su na Adventu u tunelu Grič u Zagrebu, na Božićnom koncertu u Franjevačkom samostanu Sv. Vlaha u Prigorju, i tom prilikom posjetili i Dubrovnik, sudjelovali na promocijama knjiga Jose Živkovića i Daniela Dominkovića, na otvorenju manifestacije „Dani Tolise 2017“, po prvi puta na manifestaciji „Posavsko kolo“ u Odžaku, a dva tjedna kasnije i na koncertu duhovne glazbe u Odžaku. Skupa s Bošnjačkim horom Azizija Orašje sudjelovali su na Večeri duhovne poezije, međureligijskom koncertu u Orašju, s kojim Adoro ima jako dobru suradnju. Pored svih nastupa Adoro redovito pjeva na misnim slavljima, što im je, kaže prof. Nedić, prioritet. Svaku 1. i 3. nedjelju u mjesecu zbor slavi večernju misu u 18 sati u Župnoj crkvi.

Kroz proteklih 5 godina, kroz zbor je prošlo više od 50-ak članova, puno ih je otišlo u inozemstvo,neki na školovanje, a trenutačno ih ima blizu 20-ak. Nedostaje naročito muških vokala, jer su u zboru samo dva vjeroučitelja, ali su dobro došle i zainteresirane ženske osobe, koje imaju afiniteta prema pjevanju, i žele biti dio ove glazbene obitelji. Pozvani su na probe ponedjeljkom od 19 sati u Franjevački samostan Tolisa, i ukoliko žele i imaju potencijal, dobro su došli u zbor. Svoj dosadašnji rad Adoro namjerava okruniti CD-om, jer imaju i svojih nekoliko autorskih pjesama, od kojih će neke vjerojatno biti snimljene i u ovoj godini. U pripremi do kraja ove godine je tradicionalni Božićni i još neki koncerti, o kojima će biti riječi kad za to dođe vrijeme. Iz zbora su zahvalili Franjevačkom samostanu, svim franjevcima i časnim sestrama koji toleriraju njihova, kako kažu, glasna druženja, dolaske i odlaske i koji ih podržavaju u njihovom radu. „Volimo pjevati duhovne pjesme, i ugodno se osjećamo u tom prostoru“, naglasila je prof. Nedić, kojoj su od svih nastupa i gostovanja ipak najdraži rođendanski koncerti. .

Svoje oduševljenje radom u zboru ne skriva ni najmlađa članica 15-ogodišnja Tea Dominković iz Tolise. u Adoru je nešto manje od godinu dana, i kaže kako su sva njena očekivanja ispunjena. Voli pjevanje, voli druženje i putovanja, a do sada joj je najdraži nastup pred domaćom publikom na Večeri duhovne glazbe i poezije u Orašju. Jako se raduje i rođendanskom koncertu i vjeruje kako će uspjeti animirati i neke od svojih prijatelja i srednjoškolaca da se pridruže ovoj glazbenoj obitelji, koje je povezala zajednička ljubav prema glazbi.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće