Reisu- l- ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović boravio u posjetu Medžlisu IZ Orašje

Reisu- l- ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović sa svojim najbližim suradnicima, jučer je boravio u posjetu Medžlisu IZ Orašje.

Uz njega u Orašje su došli i muftija tuzlanski, Vahid ef. Fazlovića sa svojim najbližim suradnicima, u čijoj je nadležnosti Medžlis islamske zajednice Orašje, kao i dopredsjednik RS Ramiz Salkić. Tijekom posjeta Medžlisu IZ Orašje, Kavazović je naglasio kako stanje u Orašju potvrđuje što znači ne pomjerati se sa svog ognjišta, bez obzira na sve probleme. Istaknuo je kako je cilj da muslimani, od najmlađih do najstarijih, budu obuhvaćeni u radu imama i vjeroučitelja koji rade u Medžlisu IZ. –„Posebno me raduje da je Medžlis u Orašju stabilan u pogledu islamskog života i rada s omladinom i djecom. Džamija Aizizija je stožerna institucija za muslimane u Orašju, jer ovdje ljudi pokazuju da se radom i idejama može postići veća vrijednost i materijalno napredovati. Medžlis u Orašju, uz onaj u Janji može biti primjer mladima u BiH da će trud uvijek dati rezultate“, kazao je Kavazović u izjavi za medije nakon posjeta Orašju. Prethodno je Reisu-l-ulema posjetio Modriču gdje se upoznao sa stanjem povratka Bošnjaka na područje ove općine, istaknuvši da je stanje vjerskog života solidno, a problemi su izraženi kroz odlazak mladih iz ovih sredina. Muftija Tuzlanski Vahid ef. Fazlović istaknuo je da su Medžlisi u Orašju i Modriči ostvarili značajne napretke, bez obzira na različite društvene i političke kontekste.

U ime domaćina, Medžlisa IZ Orašje, bili su glavni Imam Salim ef. Kanlić i predsjednik Mirsad ef. Arnautalić koji je naglasio kako je posjet visokih uzvanika bio višestruko koristan za Medžlis u Orašju, a pozitivni efekti mogu se očekivati u narednom periodu. Istaknuo je kako su gosti bili pozitivno iznenađeni razinom njihove suradnje s lokalnim općinskim i županijskim institucijama vlasti. –„Naglasili su kako bez ideje, truda i ulaganja nema napretka, a Medžlis u Orašju može biti primjer mnogim drugima. Sada smijem kazati da nakon jučerašnjeg susreta imamo širom otvorena vrata prema institucijama u Sarajevu, a naši gosti su iskazali želju da se uključe u projekte koje mi sami ne možemo realizirati. Njihov prioritet je rad s ljudima i ulaganje u odgoj i obrazovanje mladih“, kazao je među ostalim u svojoj izjavi predsjednik Medžlisa IZ Orašje Mirsad ef. Arnautalić.

Galerija slika

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće