Radnici na Javnim radovima u općini Orašje zbog teških uvjeta pošteđeni rada na otvorenom

Općina Orašje jedina je u BiH, drugu godinu za redom, ostvarila pravo sudjelovanja u projektu “Javni radovi za uređeniju općinu Orašje“.

Kroz ovogodišnje kontrole projekta koje su provodili, predstavnici UNDP-a su izrazili zadovoljstvo prošlogodišnjim radovima i u općini se nadaju da će ih međunarodne organizacije i dalje angažirati na ovakvim i sličnim projektima. Obzirom na specifične vremenske uvjete i visoke temperature zraka, u zadnjih 20-tak dana radnici, angažirani u sklopu projekta “Javni radovi za uređeniju općinu Orašje“, radili su na poslovima koji nisu bili planirani samim projektom, a odnose se na radove koji se odvijaju u zatvorenom prostoru. –„Za svaku aktivnost koja nije određena projektom u obvezi smo tražiti odobrenje od strane UNDP-a, ali činjenica je dok mi uputimo zahtjev i dobijemo odgovor prođe vremenski period. Da bi zaštitili radnike od posljedica visokih temperatura i da ne bi ugrozili ljudsko zdravlje, općinski tim za implementaciju projekta je na svoju odgovornost povukao određene poteze i rasporedio radnike na poslove u zatvorenom prostoru koji nisu bili specificirani projektom“, rekao je Pero Baotić pomoćnik načelnika za gospodarstvo i infrastrukturu, ujedno i koordinator projekta. -Konkretno djelatnici su radili na uređenju Školske sportske dvorane u D.Mahali, dok su radnici iz Tolise radili na uređenju školskih prostorija i pripremi za početak školske godine. Jedna ekipa je obavila bojanje štandova kraj gradskog parka koje općina koristi za održavanje promocija i sajmova. U narednom periodu u planu je obaviti bojanje ograda Dječjeg vrtića Pčelica, malonogometnih igrališta u OŠ u Orašju i Oštroj Luci, te u Kostrču bojanje betonske tribine.

Projekt “Javni radovi za uređeniju općinu Orašje“ financira Europska unija, a provodi UNDP zajedno s općinom Orašje, Uredom za zapošljavanje i Centrom za socijalni rad Orašje. Na području općine je 30 korisnika angažirano u javnim radovima na poboljšanju lokalne infrastrukture odnosno lokalnih cesta i kanalske mreže, na smanjenju rizika od prirodnih nepogoda, odnosno održavanju i čišćenju nasipa, radovima na uređenju javnih objekata i javnih površina. Za to će ostvariti određena primanja što je svojevrsna pomoć za dugoročno nezaposlene i socijalno isključene kategorije stanovništva. Projektom je predviđen utrošak sredstava u iznosu od 70.000 KM, od čega UNDP ulaže oko 49.000, a razliku Općina Orašje, Ministarstvo gospodarstva PŽ-a i JP Vodovod i odvodnja Orašje. Realiziranje projekta započelo je 23. svibnja i trajat će do 22. rujna ove godine.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće