Radionica o pružanju Prve pomoći u CK u Orašju

U sklopu priprema za općinska i županijska natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola iz tri općine ŽP u pružanju Prve pomoći, u Crvenom križu općine Orašje danas je održano stručno predavanje za voditelje sekcija na koje su pozvani i ravnatelji navedenih škola.

Razgovarano je o organizaciji natjecanja, nastanku Crvenog križa i pravilima pružanja prve pomoći, a učenici su imali priliku u praksi prezentirati naučena znanja. Skup je održan na inicijativu i u organizaciji županijskog i općinskog Crvenog križa, a predavači su bili Nevenka Milanović, stručna suradnica i Jasmin Nikšić koordinator za mlade u CK FBiH.

Uspjeh učenika iz ŽP na federalnom natjecanju svake godine je sve bolji, kazala je Edina Pačuković, koordinator za mlade u CK Orašje, a uz sve ostalo, cilj je kaže, približiti učenicima rad Crvenog križa, da zavole i nauče pružati prvu pomoć. -„Vjerujem kako su učenici naučili bitne stvari o organizaciji natjecanja i pružanju Prve pomoći. Po prvi put su imali priliku raditi s automatskim eksternim defibrilatorom, aparatom koji služi za oživljavanje unesrećenih, koji je u BiH postavljen na svega par mjesta“, istaknula je Edina Pačuković, koordinatorica za mlade u CK Orašje i dodala kako će općinsko natjecanje u pružanju Prve pomoći biti održano 30.ožujka, nakon toga županijsko, sa kojega će najbolji izboriti nastup na federalnom natjecanju.

Jasmin Nikšić je istaknuo kako je edukacija u Orašju jedna u nizu koje provodi CK FBiH. Predavači su izložili teme koje su se ogledale kroz javna ovlaštenja CK, gdje je najveća pozornost usmjerena na Prvu pomoć, te praktično uvježbavanje životno važnih vještina. –„Važno je da učenici i izvan natjecanja svoje vještine prenose na vršnjake i to su vrlo često potencijalni volonteri naše organizacije. Drago mi je da smo danas imali interaktivnu radionicu i dosta zanimanja da se razjasne preporuke kako bi pravilno naučili zbrinjavati ozlijeđene osobe“, naglasio je Jasmin Nikšić koordinator za mlade u CK FBiH.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće