Promocija ribolova u Posavini kroz „Kobra kup“ u Orašju

Na jezeru Ciglana u Orašju, u organizaciji UR Šaran Orašje, održano je šesto međunarodno natjecanje “Kobra kup 2018.”.

Nastupilo je 12 ekipa, od Orašja, Šamca i Gradačca, do ribolovaca iz Vinkovaca, Sl.Šamca, Županje i Beograda. Natjecanje je specifično po tome što nisu dozvoljeni mamci od žitarica, nego samo kuglice i bojila. –Turnir je trajao tri dana i ukupno zaslužuje odličnu ocjenu. Naše šaransko jezero je privlačno ribolovcima iz okruženja, ali kako smo ograničeni na 12 pozicija, nismo u mogućnosti udovoljiti svima. Iduće natjecanje očekuje nas u listopadu s kojim ćemo zatvoriti sezonu ribolova na ovom reviru, kazao je Mario Živković, predsjednik Udruge ribolovaca Šaran Orašje. Prvo mjesto s ulovom 326 kg ribe osvojila je ekipa Carp team BAF iz Beograda. Druga je bila ekipa Omega iz Orašja sa 271 kg, a treća „Joka i plaćenici“ iz Tolise s ulovljenih 257 kg. Najveću ribu, šarana od 17,85 kg, ulovila je ekipa Carp team Mivardi iz Boka, a ukupno je na ovom natjecanju ulovljeno blizu dvije tone ribe.

Najveću ribu ulovila je ekipa CP Mivardi iz Boka, a među članovima je bio i Marko Mišković iz Vidovica, na privremenom radu u Austriji. Ljubav prema ribolovu obuzela ga je, kaže prije 20 godina i ne propušta natjecanja u Orašju. Kaže, obožava ribolov i boravak u prirodi, a upravo Posavina pruža idealne mogućnosti za taj hobi. –Bilo bi dobro još više obogatiti riblji fond kako bi privukli ribolovce iz inozemstva, pa jednog dana organizirali i prestižnije natjecanje. Naša Posavina je lijepa i cijenjena, ne samo u našim očima, nego i u očima brojnih turista koji dolaze ovdje uživati. Uz promociju lova i ribolova, ovdje nisu do kraja istražene i druge ljepote Posavine koje s ponosom trebamo predstaviti našim gostima, poručio je Mišković.

Dušan Janeć i Mirko Novaković iz pobjedničke ekipe iz Beograda treći put su na reviru u Orašju i mogu se pohvaliti da su pobijedili u sva tri natjecanja. -Uz dobar ulov i bogatstvo ribe, moram istaknuti uistinu prijateljsko ozračje koje ovdje vlada među ribolovcima. Obilazio sam dosta jezera u Srbiji, Hrvatskoj i BiH, konkretno jezero u Orašju nas privlači zbog prijateljskog ozračja i gostoprimstva svih ekipa i naših domaćina koji mogu biti primjer svim drugima. Osjećam se kao kod kuće i nije mi teško da vozim od Beograda, prije svega zbog dobrih ljudi koji nas dočekaju, istaknuo je Dušan Janeć.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće