Promocija knjige „30 godina kupa Zadrugara“

Na svjetlo dana izašla je peta samostalna knjiga Ilje Dominkovića, višegodišnjeg nogometnog djelatnika i sportskog novinara iz Orašja, pod nazivom 30 GODINA KUPA „ZADRUGARA“ (1962.-1991.) „Afirmiranje seoskih nogometnih klubova Posavine i Semberije“.

U njoj je, između ostalog na 344 stranice objavljeno oko 250 fotografija, desetine novinskih članaka, faksimila dokumenata, priloga, imena nekoliko tisuća pojedinaca, izvješća s brojnih utakmica, posebice završnog dijela natjecanja.

Ovom knjigom Dominković spašava od zaborava jedno nogometno natjecanje koje je u prijeratnom vremenu bilo mnogo više od sporta. Na području Posavine, Semberije, Podrinja, Podmajevice i Slavonije u razdoblju od 1962. do 1991.godine uspješno je organizirano prestižno natjecanje „Kup Zadrugara“ u kojem su nastupali isključivo seoski nogometni klubovi. Knjiga ima snažnu arhivsku vrijednost, jer svojom građom svjedoči o sportsko-socijalnom fenomenu, jedinstvenom natjecanju, nepoznatom u ostalim republikama bivše Jugoslavije.

Promocija knjige bit će održana u subotu 03.studenog u 18,00 sati u Press dvorani stadiona „Goal“ u Orašju. O knjizi će uz autora Ilju Dominkovića govoriti Miroslav Đurić iz D.Mahale koji je osvojio 3 pobjednička pokala, dva kao igrač Dinama i jedan kao trener u O.Luci, te Sead Burić dugogodišnji novinar lista „Zadrugar“ iz Brčkog. Tijekom promocije bit će prezentiran video zid sa svih 30 finala, a također će biti podijeljena i ukusno urađena priznanja za svih 9 klubova, članova NS PŽ, koji su osvajali Kup Zadrugara.

Video sadržaj

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće