Preliminarna lista korisnika za izgradnju i sanaciju stambenih objekata uništenih u poplavama

Objavljene su preliminarne liste korisnika pomoći u okviru projekta kojeg financira Europska unija za izgradnju i sanaciju stambenih jedinica uništenih ili oštećenih u poplavama 2014. godine.

Preliminarne liste odnose se na domaćinstva koja su aplicirala na Javni poziv za odabir korisnika/ca pomoći koji je objavljen u sklopu druge faze Programa stambenog zbrinjavanja.

Na Javni poziv, koji je bio otvoren od 9. listopada do 9. studenog 2017. godine, ukupno se prijavilo 3.950 domaćinstava. Na području općine Orašje bit će izgrađeno 15 novih kuća, a sanirano 40 objekata uništenih u poplavama.

Odabir korisnika izvršilo je općinsko povjerenstvo sastavljeno od predstavnika općine, centra za socijalni rad, mjesne zajednice, nevladine organizacije, te predstavnika Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH ili partnerske organizacije.

Preliminarne liste korisnika mogu se pogledati OVDJE, na oglasnim pločama mjesnih zajednica, Općine, UNDP BiH, te centara za Socijalni rad.

S objavljivanjem preliminarne liste, otvoren je i rok za žalbe u trajanju od 14 dana. Žalbe se predaju u prostorijama Općine Orašje u pisanoj formi. Po isteku roka za žalbe, bit će objavljena finalna lista korisnika.

Program stambenog zbrinjavanja pruža dodatnu podršku samoodrživom oporavku kroz sanaciju i izgradnju stambenih jedinica i ekonomsko osnaživanje socijalno ugroženih osoba čiji su domovi oštećeni ili uništeni u poplavama i klizištima 2014. godine.

Program, vrijedan 15 miliona eura, financira Europska unija, u iznosu od 12,5 milijuna eura, u suradnji sa Vladom Federacije BiH, Vladom Republike Srpske,  partnerskim općinama i gradovima i UNDP u BiH.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće