Pregled sigurnosnih događaja za period 06.12-08.12.2021. godine

Tijekom proteklih 48 sati na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

KRIMINALITET

Evidentirane su dvije prijave počinjenja kaznenih djela.

Dana 07. prosinca 2021. godine oko 12,30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom pedeset četverogodišnji H.A. iz Lopara prijavljuje da je 06.12.2021 godine uočio oštećenje na ulaznim vratima od kuće koja se nalazi u vikend naselju u Draganovcima, općina Orašje. O događaju su upoznati dežurni istražitelj OKP PU Orašje i krim. Tehničar koji su na mjestu događaja izvršili očevid te utvrdili postojanje osnova sumnje da je od strane nepoznate osoba ili više njih počinjeno KD „Teška krađa u pokušaju“.

Dana 07. prosinca 2021. godine oko 20,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Boku u ul. Filipovići kod kbr 21. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao pedeset jednogodišnji I.T. iz Boka koji je upravljajući putničkim motornim vozilom ostvario kontakt s pješacima M.V., A.V., P.V. i I.V. sve četvero iz Boka kojom prigodom je imenovana A.V. zadobila teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje, dok su pješaci P.V. i I.V. zadržani u ŽB Orašje i naknadnim liječničkim pregledom će biti utvrđen stupanj ozljeda, a pješak M.V. je pušten kući nakon pružene liječničke pomoći te je upućen na specijalistički pregled tijekom idućeg dana. Izvršenim alkotestiranjem vozača I.T. je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,68 gr/kg zbog čega je isti zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja. O događaju je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske koji je naložio da se od vozača uzme krv i urin, a vozilo kojim je upravljao vozač prilikom nezgode smjesti u dvorište PU Orašje gdje će se u narednom periodu izvršiti izvanredni tehnički pregled vozila. Na mjestu događaja je izvršen očevid od strane policijski službenika PU Orašje.JAVNI RED I MIR

Zabilježena je jedna prijava narušavanja javnog reda i mira.

Dana 07. prosinca 2021. godine policijski službenici PS Odžak su došli do operativnih saznanja da su 28.11.2021. godine u prijepodnevnim satima u Pot. Lipiku, općina Odžak, javni red i mir drskim ponašanjem i tučom narušili dvadeset petogodišnji E.P. iz Odžaka s jedne strane i šezdeset sedmogodišnji J.P. i šezdeset dvogodišnji Š.B. obojica iz Pos. Mahale s druge strane. Protiv imenovanih će biti proveden prekršajni postupak u skladu s Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

PROMET

Evidentirana je jedna prijava prometne nezgode.

Dana 06. prosinca 2021. godine oko 13,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 04.12.2021 godine oko 01,30 sati u Orašju na lokalnoj cesti Orašje-Matići, a u kojoj su sudjelovali A.K. iz Oštre Luke i A.Š. iz Srebrenika koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

Tijekom proteklih 48 sati policijski službenici su kontrolirali 159 vozila i vozača, uručili su 30 prekršajnih naloga, 9 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 2 vozilo i 2 vozača od kojih je 1 zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježena je jedna prijava ostalih događaja.

Dana 06. prosinca 2021. godine oko 12,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom L.K. iz Boka prijavljuje da ima problema i nesuglasica sa M.K. iz Boka. Po prijavi su postupili policijski službenici koji su s imenovanima obavili obavijesne razgovore nakon čega su ih upozorili zbog neprimjerenog ponašanja.

Tijekom proteklih 48 sati policijski službenici su legitimirali 4 nepoznate osobe.

Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 37 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenju sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske. Nadzorom je utvrđeno da su se sve nadzirane osobe pridržavale mjera i nisu kršile odredbe Rješenja o samoizolaciji.

Izvršili su i 50 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom nisu zabilježili prekoračenja djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 5 prijava sigurnosnih događaja te su provedene 4 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

GLASNOGOVORNIK
Zdenko Ćubel

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće