Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić primio izaslanstvo manifestacije “13.Dani Tolise”

Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić jučer je primio izaslanstvo Organizacijskog odbora manifestacije „Dani Tolise“ predvođeno predsjednikom Danielom Dominkovićem.

U razgovorima je sudjelovala i resorna ministrica prosvjete, znanosti, kulture i športa Ana Andrić, a povod sastanka i razgovora bila je 13. po redu manifestacija „Dani Tolise“. Gosti su predstavili Program i sadržaje ove tradicionalne manifestacije koju će otvoriti visoki pokrovitelj, predsjednik FBiH Marinko Čavara. –„Bit će nazočna i ministrica Federalnog ministarstva kulture i sporta Zora Dujmović, a očekujemo i veliki broj visokih dužnosnika i osoba iz javnoga života, kao i veliki broj mještana i posjetitelja“, kazao je Dominković u ime organizatora Zaklade Terra Tolis.

Predsjednik Vlade Đuro Topić istaknuo je vrijednost i važnost tradicionalnih manifestacija kojima se čuva kulturna i povijesna baština posavskoga kraja, a jedna od njih su i „Dani Tolise“. Tijekom sastanka rečeno je kako ni ove godine neće izostati potpora Vlade ŽP u pokroviteljstvu manifestacije, izvijestili su iz Službe za odnose s javnošću Vlade ŽP.

Petodnevna kulturna manifestacija Dani Tolise počet će 29. svibnja i trajati do 2. lipnja. Od sadržaja izdvajamo dodjelu književne nagrade fra Martin Nedić, smotru folklora, promociju knjige prof.Mate Nedića „Redovnik riječi, monografiju fra Martina Nedića“. Tradicija postaje i sadržaj „Igrarijade“ koja promovira stare sportove u Posavini, a u realizaciji Centra za kulturu Orašje najavljena je i kazališna predstava. Manifestaciju će upotpuniti sportski sadržaji u vidu odbojkaškog turnira u kojem će u Tolisi ugostiti odbojkaše „Mladosti“ Zagreb, „Murse“ Osijek i HOK Domaljevca.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće