PREDSJEDNIK FBiH MARINKO ČAVARA POSJETIO ŽOK ORAŠJE

Ženski odbojkaški klub Orašje postoji tek pet godina, ali je u proteklom periodu ostvario sjajne rezultate koji su imali veliki odjek u sportskoj javnosti.
Trud i entuzijazam ovog mladog sportskog kolektiva, koji je od ove sezone novi član Premijer odbojkaške lige BiH, prepoznali su Općina Orašje i Vlada ŽP, a potporu njihovom radu dao je i predsjednik FBiH Marinko Čavara svojim iznenadnim posjetom oraškim Žokicama. Pred oraškom sportskom dvoranom dočekali su ga predsjednik i prvi trener kluba Miroslav Maroš i Mehmed Memišević, tajnica Anita Mikić i prof. Dijana Pejić ravnateljica ŠC fra Martina Nedića.
Predsjednik Čavara je obišao klupske prostorije i razgovarao sa odbojkašicama. Izrazio je zadovoljstvo posjetom i čestitao na postignutim rezultatima, a posebno na promociji sporta koji ima sposobnost da promovira pozitivne ljudske sposobnosti. Žokice su ponos i brand Posavine i u tom kontekstu je iskazao podršku za sve buduće projekte.
-„Želio sam pružiti ruku ovim djevojkama, čestitati im na odličnim rezultatima koje pružaju u kontinuitetu i ujedno dati potporu da u narednom periodu mogu još više, da ulože više napora i da se kao osobe izgrađuju kroz ovaj lijepi sport koji oblikuje osobnost sportaša i stvara temelje za zdravo društvo“, kazao je Čavara, te istaknuo kako je vrijedno pohvale da jedan klub koji je osnovan prije samo pet godina iz relativno male sredine u odnosu na veće gradske centre, postiže velike rezultate. –„Znači da iza njihovih uspjeha stoji puno rada, odricanja, zalaganja i velikog entuzijazma koji se više iskazuje u malim sredinama. Zato sam danas ovdje, a uz to moram još reći da sam se putem medija uvjerio kako su ove oraške heroine sposobne napuniti prekrasnu dvoranu, što potvrđuje da iza sebe imaju potporu sveukupne javnosti u Posavini“, rekao je Čavara
Na spoznaju da su sve djevojke srednjoškolke, Čavara je poručio da ovo vrijeme životnog sazrijevanja iskoriste za druženje i zajedništvo u sportu i da sačuvaju klub nakon što upišu fakultete, da se ne izgubi entuzijazam koji ih prati. –„Smatram da je Općina Orašje zajedno s ovim djevojkama izgradila ozračje oko kluba, što su potvrdili i ljubitelji odbojke koji su u nekoliko navrata ispunili sportsku dvoranu. Iza svakog rezultata ne stoji zasigurno jedna osoba, stoga treba entuzijasta i odricanja svih koji su uključeni u klub, ali je svakako potrebna i potpora šire zajednice koja uvijek daje dodatnu snagu“, naglasio je Marinko Čavara.
Odbojkašice Orašja su izrazile veliku zahvalnost predsjedniku Čavari koji je prepoznao njihov talent i veliki uspjeh kao jedinog sportskog kluba u ŽP na državnoj razini. Svoju skromnost iskazale i u ovom ugodnom susretu, ali osmjeh djevojaka izražava njihovo zadovoljstvo da i netko s viših razina vlasti cijeni njihovo odricanje i rezultate koji šire pozitivnu promociju Orašja i Posavine. Gimnazijalka17-godišnja Antonela Dominković s većinom djevojaka trenira odbojku od 2015. godine, još ranije nego je klub osnovan. Kaže, gode im hvalospjevi, ali čvrsto stoje na zemlji, znajući da Premijer liga nosi golem teret i brojna iskušenja. -„Raduje nas da je predsjednik Čavara obećao pomoći klubu, ali prvenstveno njegova moralna podrška nama puno znači i hvala mu na posjeti. Naši snovi su se ostvarili, ali smo svjesni da natjecanje na državnoj razini zahtjeva puno više rada i zalaganja. Vjerujemo da uz podršku navijača i cijele sredine možemo ostvariti opstanak u ligi“, poručila je Antonela Dominković u ime oraških Žokica.
U izjavi za medije predsjednik Čavara je ustvrdio kako sport na žalost nije prepoznat u onim transferima koji bi trebali da budu veći. Puno puta se čini kaže Čavara, da sport nije dovoljno poduprt, pogotovo ovaj koji nije atraktivan kao nogomet ili tenis. –„Ovi sportovi traže vrlo malo ulaganja, a postižu se veliki rezultati i mislim da tu treba posvetiti puno više pozornosti. S malo više novčanih sredstava i entuzijazma kojem svjedočimo ovdje u Orašju, može se napraviti puno dobroga i smatram da je to poruka svima nama“, ustvrdio je Marinko Čavara na kraju susreta sa Žokicama kojom prigodom je od najmlađe Dore Brašnić dobio člansku iskaznicu, a iz ruku predsjednika kluba Miroslava Maroša plaketu za nesebičnu pomoć i podršku u radu. Tom prigodom je postignut i načelan dogovor za jedno korisno gostovanje oraških odbojkašica u Busovači, kaže Čavara, da bolje upoznaju svoju Domovinu, što se najbolje ostvaruje kroz sportsko druženje. –„Mladim osobama je radost otići u drugu sredinu, kao što je i meni bilo doći u Posavinu, uvijek s radošću osjetiti drugo podneblje, drugi mentalitet ljudi, a opet toliko bliskih da nas ne treba razdvajati ono malo kilometara koji su između nas“, naglasio je predsjednik FBiH Marinko Čavara.
Galerija slika

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće