Potpisana Povelja o prijateljstvu i suradnji između Grada Vukovara i Općine Odžak

Delegacija Grada Vukovara na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom prisustvovala je obilježavanju Dana sjećanja 2018. na hrvatske žrtve Drugog svjetskog i Domovinskog rata odžačkog i podvučjačkog kraja u Odžaku (BiH).

Ovom je prilikom potpisana Povelja o prijateljstvu i suradnji između Grada Vukovara i Općine Odžak.

Ovom su Poveljom Grad Vukovar i Općina Odžak izrazili namjeru da svoju partnersku suradnju nastave promocijom Grada Vukovara u Bosni i Hercegovini i Općine Odžak u Hrvatskoj te razmjenom službenih delegacija obiju jedinica lokalne samouprave na područjima kulturne suradnje, suradnje na području gospodarstva, razmjene informacija na području komunalnog uređenja, suradnje na području turizma, sportske suradnja, suradnje između škola, djece i mladeži, suradnje udruga građana te povezivanja s drugim europskim gradovima.

„Vukovar i Odžak povezani su tragičnim događajima svoje prošlosti, no danas smo usmjereni na budućnost te vjerujem kako će ova suradnja uroditi pozitivnim plodovima na različitim poljima djelovanja," istaknuo je gradonačelnik Penava.

„Ne želimo da naše prijateljstvo ostane samo na formalnim posjetama, nego zaista želimo razviti suradnju na različitim vrstama projekata te se zajednički razvijati," rekao je načelnik Općine Odžak Jakov Ivanković.

Po završetku obilježavanja načelnik Ivanković delegaciju Grada Vukovara poveo je u obilazak izgradnje mosta preko rijeke Save.

Izvor: odzak.ba

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće