Počela nova školska godina u ŽP u svim osnovnim i srednjim školama

Počela nova školska godina u ŽP u svim osnovnim i srednjim školama

Školsko zvono u Županiji Posavskoj označilo je jutros početak nove školske godine u sedam osnovnih i tri srednje škole, koje će pohađati 2 371 učenik, s tim da će idući ponedjeljak 11. rujna u školu krenuti prvašići i učenici predškolskog odgoja.

 

 Ove godine Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP uvelo je tri nove mjere i to besplatne udžbenike i obroke za svu djecu od 1. do 5. razreda, te produženi boravak u osnovnim školama u Orašju i Odžaku, a za svu djecu osiguran je besplatni prijevoz, kojega zajednički realiziraju Vlada ŽP, Grad Orašje te Općine Domaljevac-Šamac i Odžak. U cilju sufinanciranja nabavke udžbenika učenicima razredne nastave osigurano je po 100 KM, dok je onima od 6. do 9. razreda iznos od 250 KM. Ove godine s učenicima s poteškoćama u razvoju radit će 18 asistenata, od kojih 8 sufinancira Federalni Zavod za zapošljavanje.

Tradicionalnu čestitku povodom početka nove školske godine uputila je ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP Ana Andrić, u kojoj uz ostalo stoji: „Nadam se da se radujete novoj školskoj godini u kojoj vas očekuju novi izazovi, koji će zahtijevati velik trud i predanost, no ne sumnjamo da ćete ih s lakoćom, kao i dosad, uspješno svladavati. Neka vam razumijevanje, ljubav, međusobno uvažavanje, prijateljstvo i težnja za novim spoznajama bude vodilja u predstojećim danima. Budućnost svakog društva leži u stvaranju što boljeg obrazovnog sustava i uvjeta za učinkovito školstvo za što se iz godine u godinu i borimo. Neka vam ovaj rujan i nova školska godina baš kao pravi početak svima donese bolje sutra. Želim vam sretan i uspješan početak nove školske 2023./2024. godine!”

Izvor: radioorasje.com

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće