OTVORENO PISMO TOME JURKIĆA: Svi zemaljski putevi vode u M-SAN (poljoprivrednik)

Zaklela se zemlja raju da se tajne (ne) odaju

Na adresu naše redakcije pristiglo nam je novo otvoreno pismo Tome Jurkića, zastupnika Skupštine Županije Posavske na isteku mandata. U pismu se Tomo Jurkić obraća Općinskom načelniku općine Odžak. Pismo prenosimo u cijelosti.

„Ah posavska mila gruda prodade te nekoliko Juda“, tako to biva kad ovi iz jednoumlja, bivši, odnosno današnji reciklirani komunisti, kao pravi lešinari, nakon uvjerljive pobjede, pardon pokrade, počeše s diobom plijena. Kolač za podjelu, bolje reći grabež, prilično je malen, samo par fotelja koje im prepuste gazde iz Orašja, što može zadovoljiti samo par uhljeba iz kojih će oni, kao upravljati razvojem (zastojem) županije i naše općine. Pred odžačkim stožernicima se našao veliki problem, naizgled nerješiv: gore nebo, ali  dolje je sveta zemljica ostala od predaka, jedino što je još vrijedno ostalo, nakon rodijačke privatizacije. I baš u njoj (zemlji) je spas za zadovoljenje nezasitih HDZ-ovih apetita.

Navališe na zemlju kao zvijeri na strvinu. Međutim, odjednom, kao grom iz vedra neba, kao da je iz zemlje nikao,  pojavi se naš slabašni načelnik Jakov, nešto kao suvremeni Robin Hood. Poče momčić oglašavati na svim sredstvima javnog priopćavanja: Posavska TV, Radio postaja Odžak, općinska Web stranica, društvene mreže, prva dama je čak njegovo upozoravajuće priopćenje objavila na svom fb profilu, ne znam što će joj šefica na to reći.

Čak je jadan zaprijetio i ostavkom, samo što se tu malo pogubio pa ostavku daje svojoj stranci HDZ BiH i  predsjedniku Čoviću, umjesto narodu koji ga je izabrao. Poziva on i predsjednike mjesnih zajednica i to u nedjelju navečer za ponedjeljak ujutro u 8 sati, kao da je ratno stanje ili najmanje neka elementatna nepogoda. Traži od njih potporu da traži od premijera povlačenje odluke o koncesiji. Tragikomično je, između ostalog i to, što se među tim predsjednicima nalaze i neki HDZ-ovi vijećnici koji su već podržali program na vijeću. Razumijem maloga, htio se prikazati kao heroj koji se suprotstavlja divljim hordama.

Želim ti dječače, otvoreno i javno, reći nekoliko nepobitnih činjenica, koje uveliko razobličuju svu tu tvoju brižnost i odgovornost prema općinskoj, odnosno narodnoj imovini:

  • Zalog za mandat načelnika, koji si dobio, upravo je zemlja, o tome i vrapci cvrkuću. To si prije općinskih izbora dogovorio s poduzećem MSAN. U Bosni i Hercegovini MSAN-om upravlja Stipo Marić koji upravlja i udrugom Prsten, pa kad se prstenuješ s takvim tipovima nema uzmicanja. Uostalom, isto ti je rekao i vožd, ili ti je draže tata Čović – „sjedi nitko te ništa ne pita“. To je bilo u u četvrtak 25.10.2018. godine u 10 sati.
  • Nisam siguran da li si nasjeo na fore, za tebe preiskusne, Nade i Kasapa, pa si za ovog drugog pokušao ućariti ministarsku poziciju, ili si prespavao dvogodišnji zimski san, ili se pak, jednostavno praviš grbav?
  • Radi javnosti moram podsjetiti da si u veljači 2017. naturio parlamentarnoj većini u općinskom vijeću, koja je prije toga bila na večeri u Orahovici, kojoj je domaćin bio MSAN, da prihvati Program gospodarenja poljoprivrednim zemljištem. Dakle, svi HDZ-ovi vijećnici + Mujo Puzić + do tada devedesetkini vijećnici, Đuka i Ivcan, su tog 6. veljače 2017. godine na 3. redovitoj sjednici Općinskog vijeća Odžak podržali projekt koji je napisala ministrica pravosuđa, naša Odžačanka Ana Andrić. Upravo je taj program bio podloga za ovo što je danas u završnoj fazi. U njemu je napisano da se ovlasti gospodarenja poljoprivrednim zemljištem prenose s općine na županiju. Bio si tada čak drzak i arogantan, pa nisi dopustio ni da predstavnici domaćih poljoprivrednika budu na sjednici vijeća. Baš me zanima da li si im se u ponedjeljak ispričao, jer su neki od njih bili na satanku kao predsjednici mjesnih zajednica. Zatim si, zajedno s gore spomenutim vijećnicima, samo dva dana nakon te sramotne odluke išao polagati vijence na spomenik poginulim braniteljima, onima koji su dali živote za našu odžačku zemlju, povodom Dana općine Odžak, pa si nakon toga sav ponosan, na Svečanoj sjednici vijeća iznio što se uradilo i što će se uraditi na prostoru općine u narednom periodu.
  • Takav program, pun manjkavosti i štetnih rješenja za općinu Odžak, tvoj prethodnik Hajrudin Hadžidedić nikada ne bi prihvatio, mada ga se više puta na to nagovaralo. Da je prihvatio ti ni u snu ne bi bio načelnik, sješaš se kako su ti Sejo i ekipa potpomogli u prljavoj raboti krađe glasova. Sad, kao, glumiš naivčinu i nevinašce, pa se nešto otimaš i kao pokušavaš.
  • Očito je da si osjetio i niske udarce dvostruko bivšeg i propalog načelnika Luke Jurića, koji 5 godina bijaše politički mrtvac i koji u samo godinu dana posve oživi, te podiže u visine, ne samo sebe, već i one sitne dušice oko sebe, Ilića Lijana i ministricu Andrićku. Malog Pericu Radića i Guberca istovremeno potapa, jer su mu bili protivnici u njegovom trećem pohodu na načelnički položaj, to se ne zaboravlja. Dočekao je samozvani znanstvenik Luka, nastavnik maternjeg jezika, bivši direktor škole, pali načelnik…, koji je ostavio svom nasljedniku Hajri dug od 500.000 KM i obremaču svetog Petra (Obremača-posebno izblanjana motka za nošenje preko ramena), da ga se pita i da upravlja procesima, pa se okuražio. Tebe je izolirao, kao Peru i Guberca, i stavio u drugi plan, pa možeš zapovijedati samo putarskoj službi. Zar ti nisu 5 puta skidali sjednicu vijeća i ti se sada inatiš i kofrčiš. Bolje ti je dijete, okani se toga, vidiš da te je, vjerovatno zbog kružnog toka izdao glavni mentor i dušebrižnik, imenjak Jakov.

Sad se pravdaš nisi znao što potpisuješ. Kasno je za sve. Natječaj je već raspisan.

Na kraju upućujem poziv i tebi Jakovica, kao i svima kojima sam se na ovakav način obraćao, odgovori mi na ovu istu adresu.

Uvijek iskreni Tomo Jurkić

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće