Otvorena dionica autoceste od Svilaja do Odžaka

Svi radovi na dionici autoceste Svilaj – Odžak dugoj 10,7 km završeni su.

Ta dionica je strateški važna ne samo za poboljšanje cestovne infrastrukture nego i za regionalnu suradnju i bolju komunikaciju s EU, zajednička je poruka koja je jučer (11.12.) upućena javnosti sa svečanosti službenog otvorenja dionice.

 

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić je istaknuo da taj dio prometnice predstavlja najsjeverniji dio autoceste na Koridoru Vc u BiH, da ima strateški značaj za izgradnju cjelokupnog autoputa, te naglasio važnost mosta Svilaj koji će BiH spojiti s Hrvatskom. Direktor poduzeća Autoceste Federacije BiH Adnan Terzić na otvaranju je kazao da će taj dio koridora znatno rasteretiti promet u Odžaku, ali da će pravu vrijednost dobiti tek izgradnjom graničnog prijelaza i mosta Svilaj nakon čega će biti povezan s koridorima i magistralama europskih putova. Melvin Asin iz Izaslanstva EU u BiH kazao je kako ovaj infrastrukturni projekt označava veliki korak prema implementaciji agende za povezivanje u BiH te istaknuo– Naš zajednički cilj je unapređenje BiH i njenih susjeda Zapadnog Balkana te Europske unije. EU je sufinancirala radove sa 17,5 mliona eura iz granta EU za Zapadni Balkan. Ovo će biti važna spona između Sarajeva i Zagreba, Sarajeva i Budimpešte, Sarajeva i Beograda. Načelnik Općine Odžak Jakov Ivanković naglasio je značaj završetka izgradnje dionice Svilaj -Odžak za gospodarski razvoj lokalne zajednice.

 

U izjavi za javnost nakon svečanog protokola otvorenja dionice autoceste od Svilaja do Odžaka ministar gospodarstva i prostornog uređenja Darko Kasap je istaknuo: „Ovaj građevinski objekt je od velikog značaja za općinu Odžak kao i za Županiju Posavsku jer povećavaju se mogućnosti za ekonomski i ukupan razvoj. Taj strateški pravac spaja sjever i jug Bosne i Hercegovine, to je ulazak u Europsku Uniju i izlazak iz Europske Unije prema Bosni i Hercegovini. Dakle, ključni dio za ekonomski razvoj je prometna povezanost sa EU, što se upravo ostvaruje ovim projektom“, naglasio je ministar Kasap.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće