Otvoren 2. sajam ženskog poduzetništva u Orašju

Općina Orašje danas je i službeno započela s ovogodišnjim programom obilježavanja Dana Općine Orašje 23. listopada.

Četverodnevne sadržaje otvorio je 2. Sajam ženskog poduzetništva, u organizaciji Udruge žena „Posavski cvijet“. Na prostoru kod parka u Orašju svoje proizvode izložilo je desetak poduzetnica. Našlo se tu raznog voća i povrća, proizvodi od meda, čipke i ručno izrađeni nakit, proizvodi od kupine, prirodna kozmetika, a bio je i jedan štand s uslugama tetoviranja. Potporu poduzetnicama, uz mnoge građane, dati su i predstavnici Općine Orašje i Vlade ŽP, načelnik Stanko Vincetić, koji je sajam proglasio otvorenim, te predsjednik Općinskog vijeća Orašje Mario Oršolić, i ministri gospodarstva i prostornog uređenja ŽP Darko Kasap i unutarnjih poslova Meho Delić.

Okupljene poduzetnice i građane, u ime organizatora, pozdravila je predsjednica Mandica Živković. „Kad smo prije godinu dana krenuli u ovaj projekt iznenađeni smo bili njegovim uspjehom i obećali da ćemo ga pretvoriti u tradiciju. Kažu da je svaka sredina uspješna onoliko koliko prepozna potencijal svojih sugrađanki. Općina Orašje i Županija Posavska prepoznali su potencijal svojih poduzetnica i pomagali cijelo vrijeme udrugu žena PC“, istaknula je predsjednica Živković.

Zadovoljstvo što sajam ulazi u tradiciju zbog čega je uvršten u program Dana Općine Orašje, nije skrivao ni načelnik Stanko Vincetić. „Općina Orašje prepoznaje poduzetništvo, trudi se općenito prepoznati poduzetništvo, a unutar tih potpora uvijek dodatno izdvoji žensko poduzetništvo, zbog svojih specifičnosti ali i dodanih vrijednosti koje žene unose u taj segment. Vidjeli smo niz rukotvorina i ručno izrađenih proizvoda, i uz samo poduzetništvo žene su ujedno i čuvarice tradicije, kulture i kulturne baštine“, naglasio je načelnik Vincetić. Poručio je poduzetnicama da budu ustrajne, jer se samo radom, trudom i znanjem može uspjeti. „Najuporniji opstaju a nama je cilj da u našoj sredini bude više onih koji će opstati i ostvariti neku ekonomsku korist“, ustvrdio je načelnik Vincetić.

„U posljednje vrijeme javlja se jako puno žena u obrtu, što jako veseli kad je u pitanju samozapošljavanje u ŽP. U budućnosti ovakve primjere treba omasoviti i proširiti na druge sredine u ŽP i pokušati ujediniti žene da na ovakav način prezentiraju ovakvu vrstu poduzetništva. Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja ŽP iduće godine će napraviti poseban program za razvoj ženskog poduzetništva i dati im vjetar u leđa da budu još hrabrije u širenju svog poduzetništva i asortimana. Ove godine ŽP izdvojila je 900 000 KM za poticanje obrta, a iduće godine će imati poseban program za žensko poduzetništvo“, kazao je ministar Darko Kasap.

Sajamsku manifestaciju svojim nastupom upotpunile su članice KUD-a Ravnica Oštra Luka – Bok, koje su se predstavile s čipkarskim proizvodima.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće