Otkriveno 8 migranata na području Orašja

Dan nakon što je u Orašju policija, u 5. ulici, zatekla 5 migranata, jučer su pronađena još tri.

Prema izvješću MUP-a ŽP policija je jučer i prekjučer u Orašju zatekla 8 imigranata. Prvo je 5 imigranta zatečeno prekjučer u 5 ulici, a naknadno su tri imigranta zatečena jučer u 7 ulici u Orašju.

-dana 23.10 u 21.30 sati službenik PS Orašje je u V ulici u Orašju zatekao 5 migranata koje je sproveo u zgradu PU Orašje. O istom je upoznat nadležni inspektorat za strance koji će poduzeti zakonom predviđene mjere. Koristim priliku pohvaliti rad službenika PS Orašje po ovoj vrsti problematike obzirom na novi pojavni oblik problematike sigurnosti na području Županije Posavske.

-dana 24.10 u 21.00 sati službenik PS Orašje je u XII ulici u Orašju pronašao 3 migranta koji su sprovedeni u prostorije PU Orašje o čemu je obaviješten nadležni inspektorat za strance koji će poduzeti zakonom predviđene mjere. Koristim priliku ponovno pohvaliti rad službenika PS Orašje po ovoj vrsti problematike obzirom na novi pojavni oblik problematike sigurnosti na području Županije Posavske.

Ovo nije prvi slučaj da se imigranti pojavljuju u Orašju. Od početka imigrantske krize u Orašju se pojavilo nekoliko imigranata. Zadnji takav slučaj bio je u srpnju kada je policija u Orašju zatekla 7 imigranata.

Posjetimo se, BiH je bila jedna od zemalja koja se nalazila na imigrantskoj ruti. Imigranti su iz BiH išli dalje na zapad. Zbog naglog zatvaranja granica, dio imigranata je ostao u BiH, većinom su smješteni u Unsko – Sanskom kantonu.

Izvor: MUP ŽP
Autor: Mario Pejić

 

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće