Općina Orašje i službeno izrazila interes za izgradnjom stambene zgrade u sklopu Državnog projekta stambenog zbrinjavanja

Općinski načelnik Stanko Vincetić sudjelovao je na sastanku o pripremi šestog potprojekta Državnog projekta stambenog zbrinjavanja u BiH, održanom u Sarajevu.

Sastanak u organizaciji Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica bio je radno-kosultativnog karaktera na kojem su predstavnici 21 općine iz Federacije nominirali potencijalne lokalitete za izgradnju stambenih zgrada na području svojih općina. Samim time i Općina Orašje potvrdila je svoj interes, potrebu i spremnost, te predložila građevinsko zemljište u JUG-u II kao mjesto na kojem bi se mogla izgraditi stambena zgrada i na taj način zbrinuti 25 povratničkih obitelji, koje su uglavnom i socijalno ugrožene obitelji.

Projektom Državnog stambenog zbrinjavanja planirana je izgradnja 365 stanova u stambenim zgradama koje će biti izgrađene sredstvima Europske unije i drugih međunarodnih donatora, a ostat će u trajnom vlasništvu lokalnih zajednica radi zbrinjavanja najugroženijih raseljenih osoba i povratnika po modelu neprofitnog socijalnog stanovanja. Implementacija projekta Državnog stambenog zbrinjavanja povjerena je Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH, a provođenje šestog potprojekta Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica.

Općina Orašje je i službeno poslala pismo namjere sa predloženim građevinskim zemljištem i popunjenim obrascima o dostupnosti priključaka na infrastrukturu ovome ministarstvu koje će do kraja siječnja biti predstavljeno donatorima. Ukoliko bude odobreno, posao oko izgradnje stambene zgrade trebao bi početi u drugoj polovini godine, a kompletno završen do 2020. godine

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće