Održani jubilarni i najmasovniji 20. oldtimer susreti u Orašju

Iza nas su 20. jubilarni oldtimer susreti, koje je u subotu 26. kolovoza u Orašju organizirao OK „Posavac“ Orašje.

Više od 80 vlasnika oldtimera na dva i četiri kotača iz BiH, Hrvatske, Vojvodine i Slovenije, odazvalo se pozivu organizatora i s ponosom predstavili svoja vozila kolegama ali i građanima općine Orašje. Sve je započelo sajmom starih dijelova motocikala i automobila, u auto-moto kampu u Orašju, gdje je organizirana i cjelodnevna izložba starih fotografija, potom je upriličen defile do središta Orašja gdje je i bila izložba oldtimera, nakon čega su se uputili prema Boku, na poziv vlasnika benzinske Vinković Junior, koje im je pripremio i prigodno osvježenje. S povratkom u kamp, program je nastavljen uručenjem zahvalnica, pehara i medalja sudionicima ovogodišnjih Oldtimer susreta, koji su po brojnosti i sudjelovanju najbrojniji i najmasovniji do sada.

Pehari su uručeni određenim kategorijama sudionika, a dobili su ih OTK „Ero“ Široki Brijeg s najviše prijeđenih kilometara, zatim Filip Filipidis iz Slovenije, za najudaljenijeg sudionika, Mira Zelić iz Ljubuškog, najudaljenija sudionica, Marko Frančešević dobio je pehar kao vlasnik najstarijeg automobila – Chevrolet iz 1923.g., a Tomislav Šunjić vlasnik najstarijeg motocikla – BMW R 25/2, dok je 82-ogodišnji Mile Kelava iz Širokog Brijega dobio pehar za najstarijeg sudionika susreta.

Uz pehare, uručene su im i medalje i zahvalnice, koje su dobili i ostali sudionici oldtimer susreta u Orašju. Inače, na susretima je pokrenuta inicijativa oldtimer klubova iz BiH o formiranju Oldtimer Saveza na razini BiH. Budući su u Orašju bili predstavnici iz svih dijelova zemlje, usuglašeno je da se na idućim oldtimer susretima u BiH nastavi razgovor na ovu temu, kazao je predsjednik OK „Posavac“ Orašje Kruno Draganović.

Galerija slika

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće