Održana Skupština Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja ŽP

Danas je u Orašju održana izvještajno izborna Skupština samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Županije Posavske.

Na Skupštini su izabrana nova radna tijela, a mandat predsjednika produžen je novom/starom predsjedniku Ivi Vukoviću iz D.Mahale. Vuković je istaknuo dobru suradnju s Vladom ŽP, uz nadu da će uskoro doći i do potpisivanja kolektivnog ugovora. -„Već godinu dana radimo na njegovu usklađivanju i rješavanju spornih detalja. Do sada je usklađeno oko 95 posto stvari i preostalo je pitanje plaća. Nastojimo s povjerenstvom Vlade ŽP da usuglasimo visinu plaća državnih službenika i djelatnika u prosvjeti i nadam se da ćemo i to riješiti“, rekao je Ivo Vuković, te dodao je da je u većini županija spomenuti ugovor već usvojen. –„Apelirao bih na Vladu ŽP i pregovarački tim da i našoj županiji u što kraćem roku završimo ovu priču na obostrano zadovoljstvo“, poručio je Vuković.

Skup je pozdravio je ministar prosvjete, znanosti kulture i sporta u Vladi ŽP Mario Pejić koji je u svojem obraćanju istaknuo da je Vlada u svojem dosadašnjem mandatu u dva navrata povećavala plaće u školstvu. –„To jasno govori koliko ozbiljno pristupamo rješenjima, a sve to zahvaljujući stabilizaciji Proračuna ŽP. Predstoji nam potpisivanje kolektivnog ugovora gdje je gotovo sve dovršeno, ali zbog tehničkih stvari preostalo je samo njegovo potpisivanje“, kazao je među ostalim ministar Pejić.

Na Skupštini je za dopredsjednika izabran Muhamed Huseinbašić, a u županijsko povjerenstvo određeno je još 12 članova. Županijski odbor čini 7 članova na čijem je čelu predsjednik Ivo Vuković, a u pregovarački odbor izabrani su Vedrana Benković, Almira Delić i Muhamed Huseinbašić. U Nadzorni odbor birani su Miroslav Benković predsjednik i članovi Ivanka Dubravac i Janja Klaić. Statutarnu komisiju čine Danijela Lucić, Ljilja Pejić i Dino Pobrić.

Govoreći o ciljevima Selvedin Šatorović predsjednik sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH je istaknuo da je zajednički cilj svih prosvjetnih djelatnika u FBiH da se osiguraju jednaki uvjeti za sve učenike i prosvjetne djelatnike na prostoru federacije, odnosno BiH, na štom nas obvezuju međunarodne konvencije o pravima djeteta. – Kao sindikat ne želimo niti imamo namjeru da se miješamo u bilo kakve nadležnosti resornih županijskih ministarstava, po pitanju određivanja nastavnih planova i programa u odvijanju nastavnog procesa i pružit ćemo potporu opredijeljenosti županijskim ministarstvima da oni to uređuju na najbolji način“, naglasio je Šatorović.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće