Održana konstituirajuća sjednica OV Domaljevac Šamac

U Domaljevcu je danas održana konstituirajuća sjednica novog saziva Općinskog vijeća Domaljevac Šamac, a sukladno rezultatima Lokalnih izbora u novi saziv je ušlo 7 vijećnika iz HDZ BiH, dvoje vijećnika dolaze iz HDZ 1990, 1 iz HSP BiH i Mato Rošić Nezavisni kandidat.

Vijećnik Marko Majić iz opravdanih razloga nije nazočio današnjoj sjednici, a vijećnica Barbara Ćošković nije prihvatila mandat i njeno mjesto popunit će novi član sa liste HDZ BiH. Sjednicu je predvodio najstariji vijećnik Drago Kobaš, a nakon što su vijećnici položili svečanu prisegu, jednoglasnom odlukom za novog predsjednika OV Domaljevac Šamac izabran je Miroslav Piljić iz HDZ BiH, a za dopredsjednika Ivan Lucić član HSP BiH. Na sjednici su formirani Klubovi vijećnika HDZ BiH, HDZ 1990 i Mješoviti klub, Također su izabrani predsjednik i članovi povjerenstva za izbor i imenovanja.

U prvom obraćanju, novi predsjednik općinskog vijeća Miroslav Piljić naglasio je kako u ovim teškim vremenima očekuje konstruktivan rad kolega vijećnika, te završetak izgradnje vodovoda, povijesnog projekta za općinu. Najavio je i nastavak obostrane suradnje sa dijasporom, uz realiziranje konkretnih programa za dobrobit stanovništva cijele općine. Ivan Lucić, dopredsjednik OV Domaljevac Šamac je naglasio kako se u politiku uključio najviše zbog svoje djece i sve one djece koji žive u općini Domaljevac Šamac, završavaju škole i žele ostati u svojem kraju. -“To je prioritet ove općine“, istaknuo je Lucić u svojoj izjavi za medije.

Sjednici je uz ostale goste, nazočio i predsjednik općine Stjepan Piljić koji je čestitao novim vijećnicima, a u izjavi za medije kazao kako u narednom dosta izazovnom periodu, očekuje da će suradnja OV i načelnika, kao i do sada biti na temeljima razumijevanja, jer to je važno za naredno vrijeme koje će također biti izazovno kao i u ovoj godini. Očekuje da će biti različitih promišljanja i ideja, ali naglašava kako one strateške projekte moraju svi zajedno gurati prema naprijed. Uz realiziranje strateških projekata, bitnih za općinu, -razrješenje imovinsko pravnih odnosa kada je riječ o resursu termalnih izvora na staklenicima u Domaljevcu i nastavak projekta sustava vodovoda u općini Domaljevac- Šamac, načelnik Piljić je izrazio očekivanje da će do kraja godine vijećnici usvojiti Rebalans općinskog proračuna za 2020.godinu. Dodajmo kako će sutra (29.12.) biti održana konstituirajuća sjednica novog saziva Općinskog vijeća Orašje.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće