Održana 11. izborna skupština Općinskog odbora HDZ BiH Orašje

Općinski odbor HDZ BiH Orašje održao je svoju 11. izbornu skupštinu, na kojoj su izabrani novi Općinski i Nadzorni odbor, te izaslanici za izbornu skupštinu ŽO Posavina, najavljenu za početak idućeg mjeseca.

Iz temeljnih ogranaka Donja Mahala i Oštra Luka u novi saziv OO HDZ BiH Orašje ušla su po tri člana, jedan je iz TO Kopanice, dok su po dva člana iz Temeljnih ogranaka Orašje, Tolisa, Matići, Kostrč, Bok, Ugljara i Vidovice. U novi saziv općinskog odbora, istaknuo je Stanko Vincetić načelnik općine i aktualni predsjednik OO HDZ BiH Orašje, bit će kooptirani predsjednici Mladeži HDZ BiH i Zajednice žena Katarina Kosača, te po jedan član iz temeljnih ogranaka koji nemaju prigodu da ih se bira izravno na Skupštinama.

U izvješću o radu u četverogodišnjem mandatnom razdoblju, Stanko Vincetić je naglasio vrlo dobre rezultate kojim je stožerna stranka nastavila kontinuitet provedbe politike HDZ BiH na području općine Orašje. Uz odličnu suradnju sa ŽO kao i Središnjim odborom stranke, Vincetić je izdvojio realizirane i infrastrukturne projekte koji su u tijeku na području općine Orašje. U prvi plan je stavio projekt vodovoda i kanalizacije, sportsku dvoranu koja je doprinijela razvoju dvoranskih sportova, hladnjaču za voće i povrće, dolazak novih ulagača u poduzetničku zonu, obrazovne institucije, pročistač pitke vode, kao i brojne aktivnosti u mjesnim zajednicama gdje je rađeno na održavanju cesta i njivskih putova. Također je naglasio veliki broj kulturnih manifestacija, veći nego ikada ranije, dok je na sportskom planu primjetan nedostatak kadrova i entuzijazma, ali i pored toga dvoranski sportovi doživljavaju istinsku ekspanziju.

Kada je u pitanju stranačko djelovanje Vincetić je naglasio kako su se trudili pospješiti komunikaciju s temeljnim ograncima i njihovim članstvom. -Održali smo ukupno 48 sjednica Općinskog odbora i još veći broj sastanaka predsjedništva. U većini naših TO sjede vrlo kvalitetni i politički korektni ljudi sa sposobnošću prepoznavanja i iznošenja problema, ali i donošenja kvalitetnih političkih kompromisa i njihov angažman je u ključnim trenucima bio neprocjenjiv. Potrebno je ispraviti razmišljanje članova OO koji povremeno imaju percepciju da su delegirani striktno iz svojih baza i da moraju zastupati interese svojih baza. Također, treba jasnije razgraničiti pojmove član-simpatizer- glasač, rekao je Vincetić, ne propustivši kazati da mnogi odlaze na zapad, a razlozi su različiti, od socioekonomskih do čisto subjektivnih. –Odlaze i oni koji su materijalno-financijski sigurniji od mene i većine vas koji ovdje sjedite. Problem nadilazi sve nas i naš zadatak je da osiguramo život dostojan čovjeka na ovom prostoru onima koji žele ostati, poručio je Vincetić.

U svojem izvješću Vincetić je zahvalio na doprinosu Zajednice žena i Mladeži koji su nosili neophodno potrebnu energiju i bili na raspolaganju, posebno u predizbornom periodu kad je to najnužnije u stranci. Istaknuo je potrebu omasovljenja i kadrovskog jačanja stožerne stranke kako bi u narednom periodu ostvarili još bolje rezultate. -Ostvarili smo izuzetno dobre rezultate, kako na lokalnim tako i državnim izborima. Na lokalne izbore 2015.g izašli smo samostalno i bez predizbornih koalicija, a s pobjedničkom listom i kandidatom za načelnika općine i ostvarili vrlo dobre rezultate. Naš kandidat osvojio je 61% glasova, a naša lista okrunjena je sa 14 vijećničkih mandata, dok vijećnici dolaze iz 7 temeljnih ogranaka, kazao je Vincetić i dodao kako su postigli impozantne rezultate u izborima na županijskoj razini, te pružili snažnu potporu sestrinskoj stranci HDZ u RH kroz više izbornih ciklusa.

Nakon podnesenog izvješća, prigodne riječi prisutnim u oraškoj kino dvorani uputili su Đuro Topić predsjednik ŽO HDZ BiH Posavina i Ivo Vincetić dopredsjednik HDZ BiH. Topić je kazao kako je općinski odbor pokazao dosta zrelosti u vođenju stranke i najavio brojne izazove za članstvo HDZ BiH, ali ga ohrabruje prisutnost i angažman mladih u stranačkom djelovanju. U svojem podužem izlaganju Vincetić je u prvi plan stavio potrebu stranačkog zajedništva i institucionalnu infrastrukturu u Orašju, izgrađenu od kraja rata, koju nitko ne može otuđiti i odnijeti na drugu stranu. U raspravi o izvješću s konstruktivnim i poticajnim prijedlozima, sudjelovali su Marinko Džoić, Joso Marković, Blaž Župarić, Zvonko Mikić i Sunčana Dominković.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće