OBILJEŽEN DAN POLICIJE U ŽUPANIJI POSAVSKOJ

OBILJEŽEN DAN POLICIJE U ŽUPANIJI POSAVSKOJ

Danas je Dan policije, a na razini Županije Posavske obilježen je uz prigodne sadržaje.

Izaslanstvo UP MUP-a ŽP položilo je vijenac i upalilo svijeće kraj Središnjeg Spomen obilježja u Gradskom parku u Orašju, a opijelo je molio vojni kapelan fra Marinko Živković. Potom su predstavnici policije sudjelovali na svetoj Misi u Kopanicama u povodu proslave patrona župe sv. Mihovila arkanđela. Odabir Kopanica kao sadržaj obilježavanja Dana policije uzet je s razlogom, jer Kopanice danas proslavljaju svog nebeskog zaštitnika.

Svetu misu je predvodio preč. Darko Tomašević, arhiđakon Toliškog arhiđakonata uz koncelebriranje 15-tak svećenika. Na proslavi se okupio veliki broj vjernika župe Kopanice, kao i susjednih župa šamačkog dekanata. Među predstavnicima institucija bili su predsjednici Skupštine i Vlade ŽP Blaž Župarić i Đuro Topić, ministar branitelja Ilija Mišković, te predstavnici policije.

U završnom dijelu obilježavanja Dana policije u Domaljevcu je održana svečana Akademija, na kojoj su djelatnicima MUP-a ŽP prigodne čestitke uputili: tajnik MUP-a ŽP Mandica Jurić, načelnik sektora uniformirane policije i zamjenik ravnatelja, glavni inspektor Joso Mikić i predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić. Otkrivenost kriminaliteta je preko 80% što govori da je prostor ŽP siguran, istaknuli su predstavnici policije u obraćanju na svečanoj akademiji. –„Vlada ŽP daje potporu radu policije i osigurat će sredstva za njihov uspješan svakodnevni rad“, rekao je predsjednik Vlade Đuro Topić, koji je u ime Vlade ŽP i svoje osobno, uputio iskrenu čestitku svim policijskim službenicima i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova ŽP, te pripadnicima ostalih policijskih agencija.

Tijekom Akademije istaknuto je 6 policijskih službenika koji su svojim radom i zalaganjem u proteklom periodu postigli iznimne rezultate, te svojim profesionalnim pristupom u redovitim poslovima bili primjer drugim policajcima. To su: Dragan Kajinić, Marko Klaić, Anto Kesedžić, Tomislav Dominković, Almir Šapčanin i Leon Mišković.

Galerija slika

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće