Nadbiskup podijelio sv. krizmu u Donjem Svilaju

U župi Imena Marijina u Donjem Svilaju, 30. travnja vrhbosanski nadbiskup metropolita mons. Tomo Vukšić, tijekom svečanog misnog slavlja podijelio je sakrament sv. potvrde za šestero krizmanika.

S mons. Vukšićem u koncelebraciji je bilo 11 svećenika, među kojima i domaći župnik fra Mladen Jozić koji je na početku uputio riječi pozdrava i dobrodošlice, dok je kod oltara posluživao trajni đakon Vrhbosanske nadbiskupije Robert Čabraja.

Nakon svetopisamskih čitanja i naviještenoga Evanđelja, vrhbosanski nadbiskup uputio je prigodnu propovijed, tijekom koje je s nazočnima, poglavito s krizmanicima, podijelio razmišljanja Sv. Augustina. „On je među prvima uočio da je dragi Isus ustanovljujući svojih sedam sakramenata na određeni način popratio sedam ključnih događanja ili važnih stvari u ljudskome životu. Pa se uspoređujući sakrament vratio ljudskom rođenju i ljudskom početku na ovome svijetu. Kaže taj svetac: 'Isus je htio biti uz svakog svog učenika već na početku njegovoga života' (...) Tako je sakrament krštenja neka vrsta praga (...) i zahvaljujući njemu – koji nam otvara vrata i Crkve i kraljevstva Božjega – ulazimo u to isto kraljevstvo“, objasnio je mons. Tomo.

U nastavku je, među ostalim, kazao kako mladi koji danas primaju ovaj sakrament bivaju potpuno uvedeni u zajednicu Isusovih vjernika, budući da je ovo posljednji od sakramenta inicijacije. „Danas se nad vama – kao što Isus kaže za sebe u jednoj drugoj zgodi – ispunja ovo pravilo Crkve, ispunja se ovo Pismo Crkve, ispunja se ova poruka iz dalekih vremena, još od Sv. Augustina pa naovamo, što je nauk naše Crkve. Danas ste uvedeni dokraja“, naglasio je nadbiskup.

Potom je podijelio sakrament sv. krizme Danijelu Jukiću, Mariju Staniću, Jurici, Ani, Gabrijelu i Marinu Radmanu.

Tijekom misnog slavlja liturgijsko pjevanje animirao je župni zbor pod vodstvom s. Anne Alberti, a dvoje krizmanika uručilo je nadbiskupu Tomi prigodni dar.

Galerija slika

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće