Maksimum Save u idućih 38 sati

Vodostaji na svim rijekama u slivu rijeke Save su u opadanju i s obzirom da se ne očekuju veće količine padavina, u naredna tri dana prognozira se nastavak trenda opadanja vodostaja na desnim pritokama rijeke Save, navode u današnjoj informaciji od 09,00 sati u Agenciji za vodno područje rijeke Save Sarajevo.

Na rijeci Savi još uvijek se bilježi trend blagog porasta vodostaja dok se u zadnja dva sata bilježi stagnacija. Shodno prognoziranim hidrometeorološkim prilikama u Federaciji BiH, očekuje se blago povećanje vodostaja na rijeci Savi, koji bi svoj maksimum mogao dostići u idućih 36 sati, nakon čega bi trebalo doći do blagog opadanja vodostaja. Zbog dostignutih nivoa vodostaja na vodomjernim stanicama Slavonski Brod i Slavonski Šamac na poplavnom području Odžačke Posavine na snazi su mjere izvanredne obrane od poplava dok se u Srednjoj Posavini provode mjere redovne obrane od poplava. Sve aktivnosti na praćenju i obavještavanju o trenutnom hidrološkom stanju se provode u skladu s Federalnim operativnim planom obrane od poplava (FOP).

Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite, kazao je kako se očekuje dodatno povećanje vodostaja rijeke Save u području oko Orašja i Domaljevca, i u porastu je kroz cijelu ŽP. Na teren su poslane dvije pumpe za ispumpavanje vode koje crpe 20 000 litara u minuti.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće