kulturni brend bosanske posavine

ORAŠJE OD VEČERAS FILMSKI CENTAR BIH: Počinju 23. Dani hrvatskog filma

Na otvorenju “Dana hrvatskog filma” u Orašju 1. rujna (kino dvorana u Orašju od 20.00 sati) očekuje se, po tradiciji, veliki broj glumaca, redatelja i osoba iz svijeta filma, elita hrvatskog glumišta, prijatelja festivala, Orašja i glumca Ive Gregurevića, inicijatora velikog kulturnog događaja.

Filmski festival, ove 23. godine po redu, bit će održan u Orašju od 1. do 8. rujna. Filmski festival u Orašju održava se uz visoko pokroviteljstvo hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića. Supokroviteljica manifestacije je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Na otvorenju “Dana hrvatskog filma” u Orašju 1. rujna (kino dvorana u Orašju od 20.00 sati) očekuje se, po tradiciji, veliki broj glumaca, redatelja i osoba iz svijeta filma, elita hrvatskog glumišta, prijatelja festivala, Orašja i glumca Ive Gregurevića, inicijatora velikog kulturnog događaja. U okviru filmskog festivala bit će predstavljeno osam filmova, šest filmova iz najnovije hrvatske kinematografije koju su prikazani na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli, te gostujući filmovi iz BiH i Srbije.

Dani hrvatskog filma u Orašje postali su svojevrsni brend Bosanske Posavine.

"Poseban doživljaj je festivalski slavlje uz svečanu večeru za 15000 gostiju u prelijepom prirodnom ambijentu uz rijeku Savu začinjeno s bogatim glazbenim programom.Nezaobilazan je i raskošan ponoćni vatromet sa splavarenje na rijeci Savi", rekao je za Dnevnik.ba ranije jedan od organizatora festivala, Iljo Benković.

Dnevnik.ba

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće