Kopanice obilježavaju 27. obljetnicu oslobađanja

Kopanice se danas prisjećaju vrlo važnog datuma iz Domovinskoga rata, kada su na današnji dan 1992.godine postrojbe HVO-a, nakon šestomjesečne opsade od strane srpskoga agresora, oslobodile Kopanice.

Dva dana prije toga istočni dio bojišnice bio je u znaku velike borbe za oslobađanje okupiranih Vidovica, u kojoj su branitelji neviđenom hrabrošću protjerali neprijatelja i vratili okupirani teritorij pod svoju kontrolu. U povodu ove obljetnice, i u znak sjećanja na poginule, umrle i nestale branitelje, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a „25.listopad“ Kopanice organizira u nedjelju 27. listopada prigodne sadržaje.

Program obilježavanja povijesnog dana za ovu Mjesnu zajednicu započet će u 11,00 sati svetom misom u crkvi Sv. Mihovila, u 12,00 sati bit će upriličeno polaganje vijenaca na Spomen obilježju u Kopanicama za poginule, umrle i nestale branitelje, a okončat će zajedničkim domjenkom za sve nazočne. Iz Udruge su uputili poziv svim mještanima kao i gostima da svojom nazočnošću doprinesu obilježavanju obljetnice i odavanju počasti stradalim braniteljima.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće