Knjiga žalosti i komemoracija u Orašju za Ivu Gregurevića

U povodu odlaska velikana hrvatskoga glumišta Ive Gregurevića, danas će u kino-dvorani u Orašju je danas od 12,00 do 15,00 sati bila otvorena knjiga žalosti, a komemoracija će se održati u nedjelju 6. siječnja u 14,00 sati, također u kino-dvorani.

Knjiga žalosti za sve građane koji žele iskazati poštovanje Ivi Gregureviću će biti otvorena i sutra 5. siječnja od 10,00 do 15,00 sati, a u nedjelju na dan komemoracije od 12,00 sati pa nadalje.

Ne prestaju reakcije i izrazi sućuti na Ivinu smrt, umjetnika koji je svojim predanim i upečatljivim djelovanjem trajno zadužio hrvatsku kulturu i umjetnost. Tako su izraze sućuti uputili predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Vlade Andrej Plenković i Sabora Gordan Jandroković, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek , te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Od Gregurevića se na društvenim mrežama opraštaju brojni kolege, glumci i redatelji. “Vrsnim ostvarenjima u remek-djelima hrvatskoga filma, ulogama u antologijskim serijama, kao i brojnim kazališnim ulogama u djelima dramskih klasika, u dugogodišnjoj i bogatoj umjetničkoj karijeri izgradio je status jednoga od ponajboljih suvremenih hrvatskih glumaca”, ustvrdila je ministrica u riječima sućuti. U Hrvatskom društvu dramskih umjetnika saznaje se da će posljednji ispraćaj Ive Gregurevića biti u ponedjeljak, 7. siječnja u 15 sati na zagrebačkom Mirogoju, a bit će sahranjen u utorak 8. siječnja u 14 sati u Donjoj Mahali. Sutradan, 9. siječnja najavljena je i komemoracija u zagrebačkom HNK.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće