HUMANITARNA AKCIJA ZA 6-GODIŠNJU MAGDALENU ŽIVKOVIĆ

U mjesecu darivanja svjedočimo brojnim akcijama s humanitarnim predznakom u kojima se nastoji pomoći najpotrebnijima.

Svake godine pred Božićne blagdane Kostrč se uključuje u humanitarne projekte, a ove godine MZ Kostrč i žene s čikvine, uz potporu TO HDZ Kostrč organiziraju humanitarnu akciju za svoju sumještanku, šestogodišnju Magdalenu Živković kojoj je potrebna novčana pomoć za kupnju sjedalice.
Magdalena je rođena 03.03.2015. godine, a sa 10 mjeseci je upućena u Zlatni Cekin u Slavonski Brod gdje joj je dijagnosticirana izražena hypotonija mišića nogu. Nije mogla samostalno sjediti pa je krenula na redovite intenzivne NRT po Vojtinoj koncepciji i po Bobatu. Djevojčici su s 2,5 godine dijagnosticirani Angelmanov sindrom, kašnjenje u psihomotornom razvoju, perinatalna asfiksija i strabizam.
Kod Magdalene je prisutna disfagija, zbog čega djevojčica jede isključivo kašastu hranu i ne može jesti samostalno, nema razvijen govor i ne hoda.
Magdalena putuje 2-3 puta tjedno u Sl. Brod na fizikalne vježbe, u udrugu u Grebnice kod logopeda i rehabilitatora, u bolnicu na vježbe po Bobatu, te ljeti u Vinkovce na terapeutsko jahanje.
O Magdaleni brine mama koja je uz nju vezana 24 sata dnevno, zbog čega ne može ostvariti radni odnos.
Dragi prijatelji, pozivamo Vas na sudjelovanje u humanitarnoj akciji kako bi pokazali da još uvijek postoji čovjek, biće puno ljubavi, topline i brige o drugima.
Akcija će biti u NEDJELJU 19. prosinca ispred Doma kulture u Kostrču s početkom u 12,00 sati. Svi humani ljudi su pozvani na druženje uz Božićne kolače i napitke i tom prigodom mogu dati i svoj novčani doprinos ovoj plemenitoj akciji.
Svi koji nisu u mogućnosti doći u Kostrč, svoj prilog mogu uplatit na transakcijske račune otvorene u UniCredit banci i Privrednoj banci Zagreb.
Budimo humani i dajmo svoj prilog za Magdalenu!

 

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće