Hrvatska stranka prava: Čoviću zbog glorifikovanja RS-a ukinuti titulu počasnog građanina Orašja

Za nas u HSP BiH krajnje je neumjesno i potpuno neprihvatljivo da neko od predstavnika hrvatskog naroda omalovažava žrtve naših branitelja, poručili su

Općinski odbor Hrvatske stranke prava BiH Orašje na čelu sa Mariom Pejićem, ponukan opetovanim izljevima glorifikovanja RS-a od predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića odlučio je pokrenuti inicijativu u Općinskom vijeću Orašje da se ukine odluka kojom se dotični proglašava za počasnog građanina naše općine.

- Za nas u HSP BiH krajnje je neumjesno i potpuno neprihvatljivo da neko od predstavnika hrvatskog naroda omalovažava žrtve naših branitelja, hiljade ranjenih i poginulih, te desetke hiljada prognanih Hrvata na način kako to čini Dragan Čović. Podsjećamo da je iz RS-a nestalo oko 95 posto naših sunarodnjaka i ne vidimo niti jedan razlog zašto bi mi Hrvati trebali veličati, čuvati ili diviti se toj činjenici. Mi nikome ne osporavamo da lično ili kolektivno voli i podržava jedan od entiteta, ali neko koga je birao hrvatski narod morao bi imati više osjećaja za rane svog naroda - naveli su iz HSP-a BiH.

Zbog svega traže da se Odluka o dodjeli javnog priznanja Počasni građanin Općine Orašje koja je dodijeljena Draganu Čoviću stavi van snage.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće