Domaljevac: Tzv vijećnici preletači sazvali sjednicu općinskog vijeća, i nezakonito žele proglasiti općinski pečat nevažećim!

Opet skandal u Domaljevcu


POKUŠAVAJU PEČAT OPĆINE PROGLASITI NEVAŽEĆIM

Sazivanjem sjednice općinskog vijeća Domaljevac bez dnevnog reda i održavanjem sjednice u večernjim satima izvan službenih prostorija trećeg svibnja, Luka Lucić je ušao u arhivu kao prvi predsjednik općinskog vijeća u dvadesetogodišnjoj povijesti domlječke općine koji je na takav način sazvao sjednicu općinske vlasti.

Sada je postalo jasno sa kojim ciljem je ponovo prekršio općinski poslovnik i statut.

Od javnosti se, naime, pokušalo sakriti da nova vlast u Domaljevcu, u kojoj su najbrojniji vijećnici HDZ-a BiH, koje predvodi Lucija Matić, zajedno sa vijećnikom Posavske stranke Josom Perišićem Pipecom, vijećnikom Hrvatske stranke Matom Rošićem Rošom i vijećnicima koji su dobili izgon iz Devedesetke Đurom Perišićem Đundom i Lukom Lucićem Luletovim, namjeravaju pečat općine Domaljevac-Šamac proglasiti nevažećim!

Pravnik Mario Ćošković je pripremio i na toj „tajnoj“ sjednici nove općinske vlasti obrazložio odluku o proglašenju općinskog pečata nevažećim u koju je „poturio“ odredbe Zakona o pečatu koje govore da se pečat koji je istrošen ili neupotrebljiv treba uništiti (članak 17. Zakona o pečatim) te da pečat koji je nestao treba prijaviti policiji i oglasiti da je nestao (članak 18. Zakona).

Da je općinski pečat istrošen ili neupotrebljiv, tada ga bi po Zakonu trebalo uništiti, a da je nestao, oglasiti da je nestao. No, kako pečat općinskog vijeća nije ni istrošen/neupotrebljiv ni nestao, nego je u općinskoj zgradi, pravnik Ćošković je uz logistiku predvodnice HDZ-a BiH Lucije Matić, svjesno (ili iz neznanja) sročio i obrazložio odluku o proglašenju općinskog pečata nevažećim kojom je i sebe i vijećnike odvukao u počinjenje još jednog krivičnog djela.

PRIKRIVANJE NEZAKONITOSTI I BLOKIRANJE RADA OPĆINE

OSCE sa zabrinutošću promatra situaciju oko predsjednika vijeća Luke Lucića. Sramoćenje općine se i dalje nastavlja.

Iz tko zna kojih, usuđujemo se reći, kriminogenih razloga, prikrivanja nezakonitosti i blokiranja rada općine, Mario Ćošković i Lucija Matić sa navedenim vijećnicima pokušavaju „živ i zdrav“ općinski pečat proglasiti nevažećim.

Da nije tumačenja prava kako vijećnicima i prelatačima tumači pravnik Ćošković, policija i tužiteljstvo definitivno u Domaljevcu ne bi imalo toliko posla koliko sada ima.

Sve ovo izgleda kao da se u Domaljevcu uspostavlja organizacij koja uz kuma ima i kumu. Daleko je to još od mafije, ali kako kriminogeno rade i kako provode zastrašivanja, fakat bi se reklo da su mini-mafija sa potencijalom.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće