Direktor Agencije za vodno područje rijeke Save Sarajevo Sejad Delić u posjetu ŽP

„Stanje je ozbiljno, ali situacija nije zabrinjavajuća“, kazao je jučer u Odžaku direktor Agencije za vodno područje rijeke Save Sarajevo Sejad Delić.

Prema njegovim riječima agencija prati stanje vodostaja na slivnom području u F BiH, uvedeno je i 24-osatno dežurstvo u Informacijskom sustavu voda i svi inženjeri su na terenu.

Delić je podsjetio kako su 18.o.mj, u 21,00 sat na području Odžačke Posavine proglašene izvanredne, a Srednje Posavine mjere redovne obrane od poplava.

Svi vodostaji u BiH su u opadanju, osim rijeke Save, koja trenutačno raste od pola do 1 cm po satu, naglašava Delić. U Odžačkoj Posavini su poduzete sve pripremne mjere u skladu s Federalnim operativnim planom obrane od poplava, prati se stanje nasipa, svi zaštitni objekti i crpne stanice su u punoj funkciji i s branjene strane se voda prebacuje u rijeku Savu.

Napunjeno je i 5 000 vreća s pijeskom, kako bi se u slučaju potrebe moglo djelovati odmah, a i mehanizacija je na određenim lokacijama. Prema prognoznim modelima, Delić je izrazio nadu da će nakon prolaska vodenog vala, doći do stagnacije i opadanja vodostaja.

Ove web stranice koriste kolačiće kako bi poboljšale Vaše korisničko iskustvo i vodile analitiku o posjećenosti.
Saznaj više...

U redu Izbriši kolačiće